Translate

torsdag 15 november 2018

Det haglar utmaningar över gubben, eller inte...



Då blev man 65 år gammal. Ingen ålder på en gammal pålle, kanske du säger. Alldeles rätt! Det finns förhoppningsvis många goa år kvar att avnjuta. för första gången firade jag en födelsedag utomlands. Första gången på Teneriffa. Men, säkerligen inte den sista.


Utmaning 1:  Räkna tefatsantenner.
Det blev en dag som firades i förhållandevis lugn o ro. Nuförtiden kommer de allra flesta gratulationshälsningarna på Facebook. Jag fick ett hundratal! Känner mig totalt överväldig och jätteglad för det.
Ett par gammaldags telefonsamtal, lade till ett par extra kilo i glädjevågen.

En middag ute hos favvokineshaket med gullgumman och en halvtaskigt genomförd bouletävling, så var den dagen i hamn. Ännu en jättefin dag i paradiset!


Utmaning 2: Utforska ön.
Att leva sin dröm, är knappast utmanande. Dock, ser man alltid nya utmaningar. 
Att hitta nya knäppa grejer att skriva på den här bloggen, utan att knäppa någon på näsan.
Att knäppa lagom knäppa bilder.

Att leva utan att det kostar skjortan i denna turistort.
Att njuta av så mycket som möjligt. 
Att vinna så mycket som möjligt på boulebanan, att.... ja. Man kan fortsätta ett bra tag innan utmaningståget kommit till sin obefintliga ändstation. 

Att hålla intaget av alkohol o cig på en rimlig nivå, är också en utmaning. "Systemet" här nere kan få tax free-butikerna på varenda Ålandsfärja att slänga sig i väggen. Vi såg idag en liter vodka för 6,60 Euro, för att ta ett exempel. Man får helt enkelt ta sig i ärmen o säga till säg själv; att nu får det vara gräns och där med basta.


Utmaning 3: Att köpa lagom.
Det går ju inte att komma hem till Sverige, som ett rasslande fyllesvin, som det ryker ur öronen på. Det livet är knappast njutbart, heller. Inte vill man heller hamna bland uteliggarna på diverse parkbänkar. Lite för hårda för min smak. 
Hålla sig i skinnet, snyta ut ur näsan och vädra kallingarna. Så klarar man sig säkert. Peppar, peppar ta i järn! Ja! Det gör man gärna som boulespelare. 


Utmaning 4: Fånga solen i fickan och ta med den hem.
Gullgumman tycker att mina texter ibland är för långa. Så, då blir det slut för denna gång, om jag inte helt plötsligt hittar en ny utmaning att skriva om. Jo, högerknappen på musen har blivit gammal o seg. Don efter person, kan tyckas; med rätta. Oavsett detta faktum, måste denna mus måste nu skärpa sig. Annars blir hon kattfoder.

Glöm aldrig att livets glada ögonblick, är de man vill minnas på gamla dar.

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar