Translate

onsdag 2 januari 2019

Dånande, dunkande och fyrverkerisprakande nyårsfirande på Teneriffa. Då fick långfillingarna äntligen vila.

Att fira nyår på Teneriffa... Det blev till att hoppa över både "Grevinnan och betjänten" och "Ring, klocka ring".

Massor av folk ute! Många unga, i mer eller mindre nyktert skick, rumlade runt kring Centro Cultural. Dånande, dunkande, ljuvlig musik. Dans på gatan. Folkligt. festligt och härlig stämning. Tjo-flöjt i salsatakt.



De flesta var skötsamma och hyfsat nyktra. Men! Ja, visst får det en att minnas sin egen ungdoms firanden och umbäranden, när man ser festklädda ynglingar o tjejer dricka direkt ur flaskan eller må illa på en parkbänk. Inte tusan, var man bättre själv, inte. Definitivt inte! Minns fortfarande hur det kändes, att vakna upp spyfärdigt bakfull, bakom en buske. 

Man var knappast någon attraktiv syn, då. Bakfull och bakful. Det är ju gammalt och preskriberat sedan länge. 


Sjöbusen dundrade på, så att vågorna sjöng i takt.

Den stiliga festklädseln på nyårsnattens glada flickor/pojkar/damer/herrar på Los Cristianos gator och torg, förvånade åtminstone mig en aning. Grymmaste finkläderna hade dammats av och lämnat garderobernas dunkla hörn, för att visas upp denna kväll och natt. Kostym+fluga eller tajta glittrande klänningar och högklackat. Ja, mycket högklackat. Så pass, att det troligen är svårt att ta sig fram i nyktert tillstånd. Då ska vi inte tala om hur vingligt det måste kännas för en berusad tonårstjej. (Hej å hå!!) 

Drivor av folk utanför 24/7-öppna butiken. Undra vad de ville köpa där? Kan det månne vara en flarra flytande godis, att hälla innanför den tjusiga skjortan/klänningen?

Nåväl, en o annan droppe av dessa flytande varor intogs även av gubben och gullgumman, denna sköna kväll/natt. 



Tidigare i veckan, hade vi gjort en överenskommelse med ett mathak i närheten. De skulle fixa sex st. tvårätters middag, för 20€/näsa. Bra pris, med tanke på vad andra, kanske lite finare, restauranger tar betalt. 

Då var det bara att släpa hem käket i dramaten "Tyra". Hon fick jobba hårt denna eftermiddag. Det var tillräckligt med mat för ett mindre kompani. 

Ja, nu är vi inga soldater, tack o lov!. Så det blev ett par doggiebaggar av överbliven mat. Gott, var det! Mycket gott. Samt att vi slapp laga maten själva. Bara värma. Så, disken och stöket minskades ner till en hanterlig mängd dagen-efter-arbete.

Bra! Då kunde även vi två, slappna av och ha trevligt i våra goa vänners lag. Vi käkade, skrattade, och snackade och myste hemma hos oss. Sedan hem till vännernas hotell, med fantastiskt fyrverkeriutsikt. Jisses, vad det smälldes på vackert, över himlavalvet.




Så, att fira nyår utomlands. Ja, det kändes bra. Mycket bra! Man slapp ju dra på sig långfillingar och vinterjacka, för att snubbla sig ut i en snödriva mitt i natten. Dessutom lyckades man ha riktigt roligt. utan att egentligen anstränga sig, och kunde sitta och sola på balkongen dagen efter.

Med förhoppning om underbar fortsättning på det goaste nya året, hälsar gullgumman o jag till era alla!

Ha det goast, önskas!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar