Translate

fredag 4 januari 2019

Det gick ingen maska i Mascadalen, trots att vi maskade runt där!

I hjärtat av Teneriffa, finns den kanske vackraste vyn. Med gullgumman som dragplåster, lyckades vi samla våra vänner, och ge oss iväg på ytterligare en ullresa med Skandinaviska utflykter. 

Den fanatiska utsiktsplatsen Mirador de Garachico, kan man se hur många gånger som helst. För att inte tala om deras goda chokladtårta. Mums! Ja, just... eftersom "masca" betyder "mumsa", enligt google translate, så kändes det som en utmärkt förberedelse, till ett besök i Mascadalen.  

Jo, vi tuggade oss vidare genom odlingslandskapets tjusiga syner. Allt medan vår underhållande guide gav oss historia och bakgrunder till dagens turistbeströdda Teneriffa. Mycket intressant!

På bergsvägarna fick den lilla bussen jobba. Dess skicklige förare, lyckades manövrera oss genom hundratals kurvor, svängar o hisnande utblickar över bråda stup och höga berg. 

Väl framme i lilla byn Masca. 99 innevånare, enligt en googlande medpassagerare, var något av det vackraste ett öga kan skåda. Helt inramad av höga berg, kunde vi njuta av dessa otroliga syner. 

Vägen hemåt, från tjusiga "mums"dalen, var om möjligt, ännu mer hisnade o vindlande. Det kändes som om den lilla bussen (30 platser, ungefär) var för stor för vägens tvära kurvor. Bussföraren José fick visa prov på all sin manövreringskunnighet, för att ta oss hem mot Los Cristianos igen.  

Ja, nog snackat. Från o med nu låter jag bilderna tala. Bara luta dig tillbaka i en minut och åtta sekunder. Sätt igång den lilla filmen i helskärmsläge och njut av allt det vackra (om o om igen!). Varsågoda!



Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar