Translate

onsdag 23 januari 2019

Maestro Matthias dirigerar bouleorkestern eller barnens klotdebut i leendets sken!

Vi boulespelare är ett åldrande släkte. Av någon underlig anledning har sporten boule, blivit betraktad som en sysselsättning enbart för oss gamlingar. Det är falskt! Lika falskt som att påstå att Donald Trumph är medlem i miljöpartiet eller att Elvis Presley fortfarande lever. 



Boule ÄR en sport för alla, som överhuvudtaget kan kasta en kula, oavsett ålder, kön, längd, storlek på näsan, religion, nationalitet, rationalitet eller hudfärg. 

Då kan du säkert förstå, att denne gamle inbitne klotkastare, gläds oerhört när man ser en skolklass - med glädje - lära sig detta (kanske) ädlaste av spel. 


Är det inte min tur snart!!!!?

Svenska skolan här, i Los Cristianos på Teneriffa, är en liten skola. Det går just nu ett åttiotal elever i allt från nollan till nian. Både bofasta och tillfälligt boende barn, får lära sig allt vad skoverket verkat fram i sina läroplaner. + en massa spanska, förstås. Även förskola finns att tillgå, för minstingarna. Denna skola funkar som en livsbetingelse för de barnfamiljer, som bor och verkar här på ÖN. 


Maestro Matthias dirigerar

Förutom detta har dessa barn den stora förmånen att få lära sig spela boule, med den eminente boulemaestron Mathias Thorell som lärare. Klass efter klass av svenska skolungar fick sig en rejäl dos boulekunskap, serverade på Los Hermanos boulebanor. 


Rektor Tommy jobbar hårt!

Barnen i den klassen, som jag bevittnade, var väldans läraktiga och duktiga. De kan säkert bli bra boulespelare, om de fortsätter att träna med någon bouleklubb. Dessutom förvånansvärt disciplinerade och följsamma i undervisningen. Kanske berodde det på att rektorn, Tommy Isaksson i egen hög person, var närvarande för att dokumentera elevernas debut i petanque. 


Ett inlägg i skoldebatten?

Nåväl, det måste väl tillstås att alla inte var nya i spelet. Mathias egen son såg ut som ett proffs i bland de övriga. Undra på det. Han har ju boulen i blodet!!

Så, denna dag gick till historien, med ett större leende än vanligt. Att se barn och ungdomar glädjefullt leka med lägg och skott, är något som får den här gubbens mungipor att förflytta sig till öronhöjd.

Att ett gott skratt förlänger livet, är välkänt. Men, även små leenden har god effekt på våra livsandar. Leendet är en av livets viktigaste beståndsdelar! Sker det även ett leende med bouleklot i hand, så är din lycka gjord!



Om du vill veta lite mer om Svenska skolan i Los Cristianos, rekommenderas deras hemsida och Facebooksida

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar