Translate

söndag 11 november 2018

Bilderna snackar mat o vin eller storyn om när gubben nästan blev förståndig.




Folkligt, festligt, trängt = festivalkänsla?

En gång om året, år det Los Cristianos food & wine festival. Det är en kväll, då det verkligen är lönt att slita loss rumpan från datorn och TVn, för förflytta ner denna tunga kroppsdel till strandområdet.


Överhuvudtaget; ser man över med denna översikt?

Så blev gårdagskvällens motionstur förlagt till detta festivalområde. Det blev ingen överdos av kondition, denna kväll. Istället fick vi bevittna en massa inhemska mat och vin producenter. De hade krympt ner sina verksamheter till små festivaltält. 

Till det facila priset av 3 Euro för en matbit, tapas, och 1,50 för ett plastglas med vin, kunde man avnjuta Teneriffas egna grejer.


Rockigt värre, så att staden gungade. Ljuvligt!

Långa köer till några av stånden, trångt, matdofter, parfymer, musik... Folkligt, rockigt & festligt. Gatorna gick knappast att känna igen. Det var fullt av fint festivalklädda människor i alla åldrar. 

Lokalbefolkningen verkade gilla detta evenemang, och gick man ur huse för att delta. Ja, jag kan har missbedömt antalet, förstås. Men, många många var det. Tänk att lilla staden Los Cristianos kan innefatta så många människor!


Gotteköerna ringar...

Vi, alltså gullgumman o jag, lyckades tränga oss fram till två av vinstånden. Det var helt klart mödan värt! Deras viner var jättegoda, även i små plastmuggar. Blev ytterst förvånad av den fruktrika smaken från ett rosévin. Frukt-ansvärt gott!


Ännu mer folk i granngatan

Nej, nu kommer tro att gubben fått spader och blivit normal, förståndig eller nåt sånt tokigt. Låter bilder tala, istället för mina bokstäver...om jag nu klarar att hålla fingrarna i styr.



Ha det goast!
/Berra

ps. Imorgon, måndag den 12 november, fyller gubben 65 bast. Då hoppas jag att ni, kära läsare, klarar er utan bloggvirke.
Välkomna åter!

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen helmysigt med dessa festivaler. Synd vi missade, men hoppas de har flera lite längre fram.
    Passar på att gratulera dig på Din stora dag. Hoppas Du får en riktigt fin dag 🍾🥂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det samma önskas!
      Ha det goast!
      /Berra

      Radera