Translate

fredag 30 november 2018

Olägeheter med lägenheter eller storyn om den läckande surtiden!


Olägenheter med lägenheter.

Lägenhet med havsutsikt, endast 3000€/vecka!

Idag började vi att tänka på att njutningen med att vara här på Teneriffa, även ska återkomma nästa år. Det kan vara dags att så smått börja kolla vilken lya vi ska sussa i nästa vinter. Vi vill så gärna vara i denna underbara stad, Los Cristianos.


Vi är nu inte enbart förälskade i detta ställe. Vi har lärt oss att hitta på gatorna. Vi vet var man troligen handlar bäst o billigast. Vi är djupt bekanta med boulebanorna och vi myser varje varm dag, som Teneriffa bjuder på.

Hade staden friat till oss och eller bara frågat chans (på ungdomstidens vis) så hade vi lika tveklöst som en hungrig hund slänger sig över en köttslamsa, sagt "JA!".

Bostadsmarknaden i en butik?!
Det första vi gjorde, var att kontakta mäklaren som låg bakom den här trivsamma lägenheten. Det dröjde inte många dygn, innan svar kom... Den nuvarande ägaren vill sälja.

Jaha, ja... en liten titt på Nätet avslöjade att de begärde 200000€. Jo, du läste rätt på antalet nollor. alltså drygt två mille i svenska kronor, med dagens knasiga värde på svenska kronor. Bara att snyta upp ur pensionärernas plånbok. Som hittat! HA!

Varning Varning! Bostadsmarknaden har sprungit läck!
...och vad gör man då...? Förutom att blogga om saken...? Jo, den här gamle mannens gamla datorn får göra lite nytta, inte enbart som bloggmaskin. Burken dansade hambo runt några sajter, valsade till lite och spottade fram en del fakta, som det knappast går att dansa tango till. 

Mina slitna ögon, blev knappast förvånade, att priserna på de redan dyra hyrorna gått upp ytterligare ett snäpp. Från svindyrt till elefantdyrt! Ve o fasa!

Vår skicklige trädgårdsmästare i full verksamhet.
Jaha, japp. Visserligen har mina business på Nätet gått som tåget, så att pengarna rullar in sakta, men säkert. Man undrar lite om lägenhetståget redan åkt i från oss. Så att vi står här på perrongen, med näsor lika långa som linbanan upp till Teide...!?

Får jag presentera: Astrid, la Aspiradora.
Ja, vi trivs utmärkt i denna goa lägenhet. Vi har varken havsutsikt, pool eller diskmaskin. Men, mysigt, dock. En nyinskaffad dammsugare, ser också till att det är rent o snyggt. Oftast! Vi har liksom bott in oss här. Vuxit fast!

Vår mysbalkong. Med hafsutsikt.
Så, det blir till att leta vidare... och/eller hoppas på att den här goa lägenhetens nya ägare också vill hyra ut till oss. 

Fortsättning följer!

Ha det goast!
/Berra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar