Translate

tisdag 6 november 2018

Turistivalidering, tristinflation, orosmolnsinflammation eller klubbförvirring?


Dåså! Äntligen! 

I gårdagskvällens tävling, lyckades vi äntligen komma på "pallen"! En fin placering som tredje lag i dubbeltävlingen, för gullgumman o mig. Sex(6) euro per skalle, som prispengar, är väl inget att skryta med. Men, vi lyckades!



Denna kväll var nog ännu mer internationell än vanligt. förutom de vanliga belgiska, franska och spanska lagen, hade det smusslats in ett par tyskar och någon engelsman. 
 
Svenska, danskar, spanskar, engländare, estländare...?

Det är kyligt i norra Europa, men varmt o skönt här på Teneriffa. Det är den troligaste anledningen till att man ser och hör många människor från diverse kyligare länder. 

Turistinflation eller turistfascination? Man skulle nästan kunna kalla det turistinforcering, alternativt turistinvadering. Till skillnad från Sverige, kanske man kan snacka om massinvandring...? Vi är (tack alla turistgudar för det!), lyckligtvis inte i behov av asyl.

Det finns troligen fler turister än urinnevånare i Los Cristianos med grannbyar. Men, å andra sidan är många turister numera bofasta. Gränsen mellan trist turist och trevlig men trist, kan vara hårfin.



...och det beror knappast på att nazzar är bättre i sängen!

Många svenskar, några danskar o norrmän myser omkring här nere. Det hörs också många engelsmän o -kvinnor. Det finns irländska, engelska, tyska och svenska hak, klubbar o andra träffplatser. Belgare, fransoser o -syskor, italienare....

Vi svenskar har också våra sammanslutningar...och vi är många. Man hör sitt hemlands toner, bakom varannan buske. Det finns två st. föreningar för oss, typ service med myndigheter/sjukvård/byråkrati m.m. Skandinaviska klubben och Vikingos.


Svenska bouleklubben är ett annat gäng. Eller är det samma...? Inte lätt att hålla sig ajour i sammansluteriet.



Svenska bouleklubben eller var det Skandinaviska klubben eller...?

Jag måste naturligtvis tillstå, att svenskarna/skandinaverna här nere i är vänliga o goa o tillmötesgående. Facebookgruppen "Teneriffa tips och diskussioner" innehåller en massa goa människor, som väldans gärna hjärtligt hjälper en med svar på allt från frisörer till sjukhus. Tack för det!

Men, någon gång ibland, blossar det upp en brasa. En diskussion om Teneriffas vara och inte vara, om turisterna skulle stannar hemma, blev en aning inflammerad. 


Det finns kanske mer gammalt skräp att gräva upp där. Men, det skiter jag i. Ursäkta min franska högaktningsfullhet! 
Man vill ju höra bra grejer, goda tankar o tips, goda råd, rekommendationer istället.


Urtidsenliga kostymer eller flygande jeans?


Facebook är ju Facebook. Själv höll jag på att få både spader o ruter, när de fimpade en länk till minne av en avliden god vän. Men, dock, de släppte den till sist. Det är dock knappast några hjärter i den företagsamheten. De tjänar säkert en massa klöver, istället. Ordspråket: Man kan aldrig bli rik, utan att gå över lik, har fått ett nytt face(book).


Ändå lägger man en massa tid och energi på Fejjan. Jag är själv rätt klistrad i skärmen, för detta ändamål. Det är ju alla människorna bakom bilderna, texterna, filmsnuttarna och länkarna, som är det intressanta.
Mot Los Cristianos centrum
Att vara och bo på Teneriffa, innebär också en del andra trevligheter. Förutom att vara ett av de stabilaste behagligt-klimatplatserna på den här planeten, är det också ett unikt ställe. Det finns massvis av skar att upptäcka. Vackra, goa platser och människor.

Livet känns lättare, bättre flyt i dagarna och mysigare. Man, tar det lugnt, skapar sin tid och fimpar alla orosmoln.

Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar