Translate

lördag 17 november 2018

Fredagsmysiga vinnare firade vinsten för 1 €, glada som marskatter.

Då var det fredagsmys igen! Ja, som ni säkert känner till, kära läsare, är vårt fredagsmys att spela tävling på Los Hermanos tuffa banor, mot internationellt motstånd. Jag kan omöjligt tänka mig ett goare fredagsmys.


Fredagsmys igen!!!
Fredagar på Los Cristianos brukar locka folk, som vet vad man ska göra med en boulekula. Skickliga spelare med goda handleder och siktet rätt inställt. Så var det även denna gång. 

Varannan fredag dubbel, varannan fredag trippel. Igår var det trippel. I veckan fick vi kontakt med Martin, en riktigt duktig tysk lirare. Men sin långa arm, slängde han klot med utmärkt precision. 

Att han dessutom är en smart kille, med en räv bakom varje öra, gjorde definitivt inte saken sämre. 
"Boule är 80% i huvudet", sade han. Kunde inte sagt det bättre själv.

Med Martin i laget, så blev det taktiskt rätta beslut. Vi sköt vid rätt tillfällen, och lade vid rätt tillfällen. Lillen placerades där vi kunde göra poäng lättast.

Lugnare lirare än Martin, går nog inte att hitta på den här sidan Ekvatorn, om ens på den andra. När motståndarna slet sitt hår, domderade o gestikulerade, stod vi lugnt vid sidan och avvaktade vår tur med ett leende på läpparna. 

Med Martin i teamet, så lyftes Lenas o mitt spel. Ja, inte i början av matcherna. Underligt nog, så kom vi direkt i underläge i alla fyra kamperna.  Men, Martin klagade aldrig gick bara in i ringen och gjorde sina klot.

Men, det var skyttet som var Martins paradgren. Han hade en mycket hög träffprocent, och många stannskott, dessutom. Vilket i hög grad bidrog till att både Lena och jag spelade lite bättre än tidigare.

Vi lyckades vända alla fyra matcher till vinst. Om jag tolkade rätt, så var vi enda lag med fyra vinster. Det var knappa vinster. Men, det visade sig att vårt lag, var som bäst i slutet, i de avgörande momenten. "Bäst när det gäller", för att slita lite till på en redan sliten idrottsklyscha.


We are all the winners...tralalala...!
Så, vinst i en tävling. Nja... det var en del av en säsongsserie, där man samlar poäng på hög. Så, ingen prispeng. Vi hade hoppats på en si så där 100 €, men icke, sa Eric (tävlingsledare denna kväll). Det hindrade oss knappast från känna oss lyckliga som katter i mars.

En rom o cola för en €, för att fira vinsten. Sedan lullade gullgumman o jag lugnt hem genom staden. Denna fredagskväll var det ovanligt lugnt. Nåt enstaka hak, hade musikfestandet i full rulle. Men i övrigt, var gator o torg nästan folktomma. 

Så, om du är boulespelare; ta då o släng ner kloten i en resväska o ta dig hit till Teneriffa. Det kommer du definitivt inte att ångra!

Ha det goast!
/Berra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar