Translate

söndag 25 november 2018

UppfinnarBerras bekännelser eller storyn om Internets uppgång och fall!

Nu har jag åter igen uppfunnit ett nytt svenskt ord. Ja, det är väl inte helt svenskt, tror jag. Fast å andra sidan, är det inte svenska ord som är helt svenska. Orden man använder kommer från latin, grekiska, fornnordiska och engelska m.m.

Beachpinneförbipromenad är också ett sammansatt svenskt ord, eller...inte?
Sammansatta ord i vårt finurliga lilla språk, är en del av den fantasi en gammal bloggubbe kan ha nytta av, när han slirar runt bland tangenterna. Ni, kära läsare,  har ju sett många ord av den sorten. Mina tidigare mer eller mindre originella underfundigheter som "fan-ta-mig-tastiskt" och "bloggvirke", har ni fått stå ut med ett bra tag. Så här kommer ett till:

Mitt nyuppfunna ord, är en beskrivning av den känsla man får när Internetuppkopplingen strular för 5411:e gången, ungefär: INTERTRÖTT! Just när jag sitter i köket o plitar tangenter, så hör man en röst från sovrummet: Usch, vad det är störningar! Gullgumman ligger ju där inne o bekvämt försöker titta på en gammal serie från TV 116-play, eller någon annan play-otjänst.

Det vete katten varför....?!
Ja, så har det varit hela tiden, här på Teneriffa. Vi slirar på Nätet via telefonerna. 100 GB i månaden, innebär ju att man kan titta lite på svensk TV och bland annat försöka hänga med regeringsbildardansen. 

Fast egentligen borde man ligga på playan istället. Men, man blir inte mycket klokare av att läsa svenska blaskor. Skulle vi mot förmodan få en förnuftig regering i Sverige... så det bara att skåla och gratulera. Chansen är väl ungefär en på miljonen. Ungefär lite stor som att vinna en förmögenhet på Lotto.

Är det för att stranden är svart, som Internet krånglar?
Rätt var det är, så kommer skylten upp: Inget internet. Då får man slänga sig över nallen och byta leverantör, starta om eller bara svära ett par otryckbara ramsor. Då kan det hända att Internet lirar med oss igen. Annars är det bara att byta leverantör igen, mellan alla osande svordomar. 

Ett trick är ju att försöka ha olika bolag som plitar in Nätet i våra två nallar. Men så blir det ju när man måste byta från Movistar till Vodaphone till Orange till Yoigo och tillbaka igen, åtminstone någon/några gånger om dagen.

Nej, det är nog månens fel...?!
Snabbt går det ju aldrig. Man får vara glad om det funkar överhuvudtaget. Men, å tredje sidan. Det finns ingen här bakom tangentbordet som har brådis. Men, när man försöker o försöker o försöker ladda en sida. Typ banken. Då blir man INTERTRÖTT på Internet.

Undra om de säljer tålamod till extrapris, under black friday?

Eller solens fel, kanske....?!
Men, å fjärde sidan, är det tack vara Internet, jag kan göra lite extrainkomster, Å femte sidan, är det tack vare Internet. som du, kära läsare, kan följa våra mer eller mindre tossiga äventyr. Så härligt att ni gör det!

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar