Translate

lördag 3 november 2018

Los Gigantes jättar swimmingpölade till oss en överdos av kondition!


Los Gigantes betyder jättarna. När vi denna morgon, skulle ge oss iväg att besöka dem... Då hade vi förberett oss noga. Mackor i ryggsäcken och mod i barm! Här skulle det utflyktas till 110%, minst! (För enkelhets skull kallade vi staden för "Giggan".)


Målet: Los Gigantes "Giggan" i siktet.

Allt började utmärkt. Bussen stod inne o väntade på oss i Los Cristianos stora bussterminal. Så långt allt väl. Nu gällde det bara att få svar på frågorna: Orkar vi gamlingar att spatsera runt i bland alla dessa backar, höjder och dalar, som denna Jättarnas Stad har att bjuda på?
Skulle vi fixa att klättra ner till de naturliga swimmingpölarna?

....sist men inte minst: Är ölen kall o god?


Bussutsikt på ena hållet

Bussturen, helt underbar! Vi lyckades hitta en bussförare, som inte körde racing. Istället blev det en 1½ timmes lugn njutning av fanatiska utsikter, bananplantager och mysiga små byar. Det var verkligen ingen direktbuss. Den stannande i princip vid varje sten.



Bussutsikt på andra hållet. Tur man inte är busschaffis där...svårt att hålla ögonen på vägen.

När vi kom fram till Los Gigantes, så var vi både hungriga, kissnödiga och törstiga. Vi blev dock avsläppta mitt i ett vackert bostadsområde, utan så väl barer, mathak, pissebuskar eller toaletter. En lång marsch ner till centralare delarna av Jättarnas Stad. 

Men, vilken marsch! Kungliga regementen i Hyltabruk, skulle bli långa i ansiktet av avund. Vägen var så vacker, utsikten fullständigt fan-ta-mig-tastisk! Så det blev till att slå en knut på kissnödiga röret, och njuta för fulla muggar.


Jag säger bara en sak: MYS! NJUT!... ok, då! Två saker...

Gatorna var förhållandevis tomma, för oss som är vana vid bruset i Los Cristianos. Vi såg bara ett fåtal andra turister, troligen ute efter att njuta av Giggan, de också. 

När vi väl kom fram till en liten kvarterskrog, var det inga tveksamheter. Vi bara skulle in! Toabesöket och ölen hägrade. Vi slängde i oss ett par tapas också... nja, slängde var väl överdrivet. De avnjöts med nästa religiös njutning, tillsammans med den kalla och goda ölen. 


Nu har gubben fått en tapas o en bira.
Billigt o bra. under tio euro sammanlagt. Fortsatta äventyr väntade runt kröken. Alltså hörnet. Att kröka, alltså inta överdrivet med alkohol, kan man lika gärna göra hemma. Man ska ju kunna gotta sig med nya härliga intryck, inte enbart toabesök. 

Grymmaste utsiktsplatserna på den här sidan Kungsbacka! Otroligt vackert, härligt... bara wow! Alla tummar upp, smilisar o liknande för dessa vackra vyer, som Giggan bjöd på. Att man häpnade, så att hakan tappades ner till knäna, var en start underdrift.

Inte ens när bilden är så vacker, lyckas jag hålla fingrarna borta från tangenterna. Skärpning Berra!

De där naturliga swimmingpölarna, såg lockande läckra ut. De hade liksom smugit sig in i berget, som om det vore en turistälskande jätte som grävt ut där. Dock, var gångarna ner till dessa pölar, alldeles för branta och steniga, för att ett par gamlingar med trassliga ryggar o knän skulle våga sig ner. Hade jag försökt mig på... då hade det varit för gott att ringa 112, redan innan jag började. 


Naturpölen...oåtkomlig för oss gamlingar,,,?

Istället, lullade vi vidare i sakta mak, hand i hand... för att snart hitta en liten badstrand. Playa Las Chicas, eller nå´ sånt hette det. "Tjejernas strand! Så det var bara att göra ett besök i Atlanten. 

Även gamla herrar, var tydligen välkomna att plaska i vågorna. Sagt o gjort... så fick jag mig ett av de goaste doppen, någonsin. Varmt o skönt i vattnet och ljuvliga vågor att guppa i. Den här gubben blir som barn på nytt, när han får leka i vågskvalpen.


För säkerhets skull, höll gullgumman vakt. Annars vet man aldrig hur det hade gått för gubben på tjejstranden.

Så. med ny energi, uppför nästa enorma backe! Jisses Anakonda! Vad motion man fick i denna stad! Jo, när vi lyckades ta oss uppför värstingbacken, så bjöd Giggan på ytterligare en vacker utsiktsplats. Vi var ju bara tvungna att sätta oss ner o ta ett bloss. Så mycket kondition på en dag, skulle annars drabba oss, som en överdos.


Gullgumman och min ryggsäck gottar sig i solen och den vackra vyn.
Nå, allt väl, så långt. Jag har så mycket att berätta och så många goa bilder att visa er... Så, detta bloggvirke kommer att fortsätta imorgon. 

Välkomna tillbaka!
Ha det goast!

/Berra

Vi ger bort ett begränsat antal Jysk gåvokort


Nu har du chansen att få ett gåvokort till Jysk värt 10.000 kr.

Det är kostnadsfritt att tävla och allt du behöver göra är att fylla i dina detaljer och svara på några enkla frågor så har du chansen.

Ta chansen här


6 kommentarer:

  1. Verkar vara en riktigt mysig utflykt ☀️
    Kul att göra alldeles egna och billigare dessutom.
    Lev väl och njut !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Kerstin, alldeles rätt! Guidade turer kan också vara riktigt bra. Man får ju en del information, då, som man kanske får gräva länge efter på egen hand.
      Billigare? Definitivt! Resan kostade 20 Euro.

      Ses snart!?
      Ha det goast!
      /Berra

      Radera
  2. Ni får ta oss dit när vi kommer ner 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättarnas stad får ni inte missa! Rekommenderas som utflyktsmål, för alla andra besökare också. Bara att lyfta rumpan från strandstolen o ta bussen!

      Vi ses!
      Ha det goast!
      /Berra

      Radera
  3. är inte hyran där nere väldigt dyr? tack för bra blogg. vi har bott på cypern några vintrar, där betalade vi 4500 kr för två sovrum med kombinerat kök o vardagsrum. spelade mycket boule där. hälsningar Monica

    SvaraRadera
  4. Hej Monica!
    Tyvärr måste jag tillstå att hyra ligger alltför högt, här i Loa Cristianos. Se gärna mitt bloggvirke om detta ämne: https://berraswebb.blogspot.com/2018/10/om-det-hade-varit-kallt-under-noll-pa.html

    Men, mycket boule för pengarna, blir det!

    Ha det goast!
    /Berra

    SvaraRadera