Translate

lördag 24 november 2018

En helt ovanligt fredagsmys eller utsikt som gav insikt om kvällslivet.

Vårt sedvanliga fredagsmys, bouletävlingen, var inställt av någon anledning. Men, knappast deppade vi ihop och kröp in under isen för detta. 
Ingen is denna dag, heller...!
Det blev istället ytterligare en underbar dag i paradiset Teneriffa. Dagen försvann med raketfart, som alltid. 

Denna dag började bra och slutade ännu bättre, eller var det tvärtom...? Nåväl, i vilket fall så blev det ytterligare 1 st. dejlig dag. 


Nej, det är ingen Doggiebag. Det är La Gomera som skymtar i bakgrunden.
En ljuvlig strandeftermiddag + lunch med goa vännen Kerstin. vars imponerande spanskakunskaper hjälpte oss att beställa rätt pizzakladd och dessutom att få en doggiebag. 

Doggiebag...alltså; att få den mat man inte orkade proppa i sig, med hem i en påse...
Är man gammal och vettig nog att inte känna sig skämmig, så kan man njuta av restaurangens goda mat ännu en dag, utan att det kostar en cent extra. 


Det blev en liten busstur till Costa Adeje igen. Vi börjar så smått att kunna hur bussarna bussas runt på denna del av Teneriffa. Den här gången var det en tutglad chaffis som med hjälp av ett leende gott humör, rattade oss igenom stadens vinglande gator. Det sade tut i nästan varje hörna. Det tutades på kollegor och trafikkrångeliteter och snygga brudar. 


Vindlande parkvägar hit o dit o dit.
När han väl tutat färdigt och levererat oss till slutstationen, så fick våran "tjatkärring" styra oss. Ja, det är det mindre smeksamma smeknamnet på GPS:en i nallen, Maps. Det är, som ni säkert vet, en entonig kvinnoröst som styr vart man ska styra näsan. 

Hon vindlade in oss på parkvägar o gator o torg. Tycktes som vi vandrade både hit o dit. Men, vi kom rätt till slut. Café Waikiki. Ett drinkhak med hisnande vacker utsikt över solnedgången, havet och La Gomera. 


Eva
Där satt vår goa vän Eva + ett par tjejer till. Det blev två drinkar, som inmundigades där i riktigt trevligt sällskap. En gubbe med fyra snygga brudar. Ja, livet ÄR gott!


Jossan och Marina
Alltså; Summa summarum: God whisky, trevlig konversation, härliga skratt, utsikt över fyra goa tjejer vid bordet och en solnedgång över havet. Undra på att man trivdes som fisken, som nyss rymt från akvariet. Nåväl, gullgumman trivdes minst lika gott. 


Utsikt och insikt
10 € fattigare, beslöt vi oss för att promenera hem. Inte för att spara pengar... Det gick åt mer klöver i småshopping på vägen, än vad bussbiljetten skulle kostat. Snarare var det nyfikenhet och motionsbehov, som styrde detta beslut. Den här kvällen var någon grad kyligare än vanligt, så det kändes bara skönt att röra på fläsket.



Klockan var bara barnet och kvällslivet i Las Americas var fullvuxet livligt. Det skrålades från karaokebarerna, käkades på restaurangerna. Inkastarna till dessa o liknande hak jobbade för fullt, med att försöka fylla sina krogar med gäster. Med andra ord; en helt vanlig fredagskväll i paradiset. 


Ovanligt vanlig kväll i Las Americas
Så här sitter jag med trötta fötter och plitar ner ett par rader till er, kära läsare. När ni ser detta har fredagen blivit till lördag. Gubben har vaknat och redigerat sin text, slängt in lite bilder och filat lite på layouten. Ja det är så jag brukar plita med bloggvirkena. Alltid gott att sova på saken, innan man lägger ut den.... saken, texten...alltså. Ja, bilderna med med förstås.

Så, om du inte hittar alltför många stavfel eller grammatiska kråkor, orkat läsa ända ner hit, njutit av bilderna och har ett snett litet leende på dina läppar. Ja, då har jag också lyckats med mina föresatser.


Ha det goast!
/Berra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar