Translate

söndag 4 november 2018

Bildöversvämmad story om Jättarnas buss eller myspys med badvakten!


Jättarnas stad, del 2. Visst kan du mysa med enbart denna del av berättelsen. Men, för att få en någorlunda hel bild av vårt äventyr o Los Gigantes, kanske du ska ta en titt på gårdagens bloggvirke först. Du bestämmer, förstås!


Att jobba som levande staty, är inget den här gubben kommer att försöka sig på. Det är bara att lägga en slant i hatten o beundra.

Ja, då fortsatte den härliga promenaden. Vi var helt enkelt ute o fingick på en av världens kanske vackraste platser. Lugnt och makligt spatserande, hand i hand, är ett helunderbart sätt att avnjuta sin omvärld. Det kommer gullgumman och jag att fortsätta med, tills den dagen då magen inte längre kan säga ett prutt.

Jag har någe´ visst förhållande till trånga gränder. Som gammal bussförare hatade man dem, för att manövreringen av dessa stora fordon blev lika taskigt som att hitta ett hål i höstack. Men, charmen från dessa smala gator, hus och torg, är ljuvligt mysig. Ett slags hatkärlek, eller kärlekshat...?


Ingen motorväg, precis....!

Flera smågottegränder senare, hamnade vi åter på en badplats. Nu är vi lite söder om jätteklipporna. Puerto de Santiago. Äntligen har backarna slätats ut lite. Men, havet var verkligen inte slätt. Rediga vågor! Ljuvliga vågor! Det gick bara inte att motstå att ta sig ett dopp igen.

Flaggorna var gula och röda! Ja, ni vet de där trasorna, som hänger i stänger, och ska visa en om det är säkert att bada. Grönt för lugnt o fint, rött för håll dig borta, och gult för nåt mittemellan. Påminner en del om väderappen i tidigare bloggvirke. Huh!


Playa del Våghals?!

Men, i plurret skulle gubben absolut. Vilda hästar och visslande badvakter kunde omöjligt stoppa mig. Vågorna sög tag i gamla skruttkroppen och slängde den hit o dit. Allt till min stort leende förtjusning. Att sedan gå iland, när havet ville det motsatta, var en konst att skåda. Men, efter flera roliga försök, så fick jag åter fötterna på den heta svarta sanden igen.

Må jag också komma med en eloge till badvakten. I vanliga fall, ser man dessa herrar sittandes i ett tältbås eller torn gloende i sina telefoner. Men, den här killen var aktiv. Han samlade alla badande på ett ställe, för bättre överblick och verkade ha ögon som en falk. Bra, tryggt och fint att vara med om.


T för Tunnelbana?! 

Då började det så smått att bli dags för hemresan. Alltså inte tillbaks till gråkalla Stockholm. Nej, det får vänta tills hösten och vintern sprungit sin kos. Utan, hem till Los Cristianos igen. Efter att glassmyst på en bänk vid stranden, hittade vi en hållplats. Bussar till rätt ställe, enligt skylten. Bra! Bara att sitta o vänta.

...och vi väntade och väntade...bussar på fel håll, brusade förbi stup i kvarten. Men, ingen alls ville köra oss söderut, till vårt trygga hem. Hade det inte varit för en snäll taxichaffis, som på engelska berättade att hållplatsen var flyttad... hade vi kanske suttit o väntat tills mörkrets inbrott. Osäkert dock om inbrottsförsäkringen täcker detta.


Orsaken till flytt av busstation. Känns det igen?

En skylt på spanska upplyste oss om detta på vänteboxen vid busshållplatsen. Där fick man sig en rejäl spark i baken, för att lära sig lite mer av detta världsspråk.

Så, det blev till att lulla oss vidare till en annan hållplats. Ja, vi satt ju inte i sjön direkt, även om det var ganska nära. Havet brusade i takt med våra långsamma steg.

Till sist dök en aktiv busstolpe upp. Några minuter senare kom bussen. Dock ville han inte köra oss till Los Cristianos, så vi fick byta vid en hoppa-av-och-på-terminal i Costa Adeje.

Den här turen bjöd på en mer direkt-på-körning. Motorväg och bilköer... Ja, vi kom ju hem och kunde vila våra trötta gamla fötter igen. Nöjda efter en förunderligt fantastisk dag i Jättarnas Stad.


Nöjda goa o glada, på väg hemåt.

Ha det goast!
/Berra

ps. Som belöning för att du mednjutit vår utflykt, kommer här några fler goa bilder:


Så ser många städer ut... upp i backen!

Det är en delfin. Vad trodde du?;-)



Naturen tar tillbaka!

Heter du Diana, och/eller är kändis? Då kanske du käkar någon annanstans...?

Playa del Våghals igen

Lena & Giganterna





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar