Translate

onsdag 7 november 2018

Den inomländska Berraroten får inget rotavdrag eller har Joakim von Anka köpt kristallkulan?



Los Cristianos, och säkerligen även andra orter på Teneriffa, är internationella. En sund blandning av folk från flera länder och kulturer. Vi som kommer utifrån, blandas med inomlands-innevånare, nu när vi är utomlands.

Den riktiga Berraroten finns ju i Sverige. Där är man född, skolad, uppfostrad och beskattad. Just det sistnämnda är nog det kanske viktigaste rotfenomenet. Jag har varit till arbetsmarknadens förfogande (som det så ovackert heter) i över 40 år, utan rotavdrag! 

Inget rotavdrag beviljat. Gubben får blogga i mörkret.

Namnet och ursprunget är mer internatio-kulturellt än så. Men, det är, som ni alla vet, bara berikande. Man har sina generationsrötter där man har dem. Det är inte så lite svårt att göra nåt åt....och varför skulle man? 

Jag är den här tokige gubben Berra, ändå. Även om jag vore son till en oljeshejk från Arabien eller avfälling från ett träd, så ändrar det ganska lite på detta faktum.

Jo, ekonomisk förstås. Man tjänar lite lite mer pengar på olja, än trä. Fast en trämiljonär ser kanske inte skogen för alla träden. Men, oljemiljardären ser säkert inte heller oljan. Det har han lejda undersåtar till. 

Träd eller är det olja, kanske?

Själv får man glädja sig åt sin träskalle. Bättre det, än ingen skalle alls! Olja, olja, ta i trä! Trots taskigt minne och förvirrat sinne, så sitter fortfarande knoppen där uppe.

Man får inte välja sina föräldrar, arbetskamrater och grannar. Så är det ju oskrivet i lagen. Åtminstone i min värld. Men, sen och i övrigt är det ju fritt fram, att välja och skapa sitt eget liv. Så länge man inte trampar andra på tårna i deras livsskapade, så rullar man fram som en bulldozer. Sakta, men säkert! 

Nu snackar gubben runt, som katten tassar kring den heta vällingen, kanske du tycker. Du har helt rätt! Man styr inte över sitt ursprung. Men, och ett stort MEN! Man styr över sitt liv i nuvarande tid. Varför ända in i råttboet, kan inte alla våra medmänniskor bli respekterade för den man är, för det liv man har skapat sig? 

Varför kan man inte bara välja själv? Om jag vill vara medborgare i ett land, så blir jag det, lika lätt som att välja parti, religion eller låta bli. 

Våra länder, nationalstaterna har inte blivit skapade av någon överstatlig gud, djävul eller ande. De har krigats fram till gränser o spillts i liv o blod. Vi vanligt folk borde ju få välja om och vilken av dessa blodsbehängda stater vi vill underkasta oss, om ens någon. Amen!

Badkar i livet genom gryningen...tralala!

Maktomanerna, de som sitter på Joakim von Anka-stolarna och dikterar det ekonomiska livet för alla oss andra, tenderar att finta runt med nationalstaterna och deras skatter. Deras business går över de alla rikens gränser. 

Vi, då, folk i allmänhet... Vi respekterar att vi människor är olika, men lika värda. 


Då är det dags att ta fram kristallkulan. Den säger mig att; den nationalistiska trend, som just nu drabbar oss, håller på att krackelera. De är ju till åttonde och sist, ägarna till de mest gigantiska penninghögarna som bestämmer, Järnrör eller Trumphkort på hand och italienska Afrikahatare, de väger lätt gentemot medmänsklighet och miljardtals euro, dollar och yen. 

Kristallkulan tittar fram!

Då är det dags att åter ge sig ut bland folk från när och fjärran, kasta några kulor och njuta!

Ha det goast!
/Berra

ps1.0. Det är gullgumman Lena, som plåtat alla bilderna till dagens bloggvirke.

ps 2.0. En liten paus i bloggvirket, kommer nu att inträffa. Det blir väl någon dag eller högst två. Under tiden får ni gärna njuta av att läsa lite ur bloggarkivet.
Vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar