Translate

lördag 26 januari 2019

Boulen paradislunkar mellan hem och efterlängtad vinst!

Nu har det börjat hända lite grejer!

Nu, när man kommit in i lunken...Boulelunken rättare sagt; Just nu (tror jag) har vi lagt oss till med ett lite inrutat bouleliv. Klotkastandet är inbokat fem dagar i veckan(!). Det är den schemalagda delen av det ljuva livet. Varje måndag och fredag kväll, är det tävling. Nåväl, inte varje gång. Det är ju mänskligt att behöva ställa in ibland. (Lyckligtvis, bara ibland!)

Solnedgång över boulebanorna

Visst myser vi varje dag, här i (boule-)paradiset på Teneriffa. Men, det är lite speciellt mysigt med tävlingarna. De senaste veckorna, har vi verkligen inte varit ensamma som svenskar på dessa tävlingar. Thorells bouleresor har dragit hit lite folk. + att några andra klotkastare från gamla Svedala, firar sin sedvanliga semester här i Los Cristianos och på Los Hermanos boulebanor.

Nästan hela publiken gapar av förvåning!

Det innebär ju att det blir en del prat mellan matcherna. Lirare från ditt o datt i Europa är oftast inte lika bra på svenska, som svenskar. Knappast underligt. Det känns dock lite småkonstigt att möta svenskar, och speciellt då stockholmare, när man är ca. 500 mil hemifrån. Det har ju även hänt vid två tillfällen, att gullgumman o jag har fått möta klubbkamrater. Men, det är jätteroligt att de kommer hit!

Dock, denna kväll, slapp vi att möta alltför många av dem...i de första tre matcherna. Den fjärde och sista, dock mot en stockholmare o en skåning. Precis, nästan som vi själva.

Inte på lyset... trots billiga drinkar

Den här kvällen var det ljuset som var det enda problemet. Det var tydligen någon knivig person, som skurit av en sladd. Sen dock, när det "varde ljus", så spelade vi som gudar! För första gången i dessa tuffa tävlingar lyckades vi vinna fyra dubbelmatcher. Bra spel och bra taktik, är ungefär allt man behövdes. YES! YES! YES!, för att uttrycka sig på lagom svenska.

Hem!

Så denna kväll, gårdagen vid tolv-halv ett-tiden... lunkade vi hem till vår lilla goa lägenhet i extra sakta mak, extra glada. Vilket man blir när gjort, det där lilla extra. Inget extrapris denna gång. Men ett bra gäng med extra poäng, till årets samlade sådana. Efter ett visst antal vinster, så får man tydligen priser. Ska bli intressant att se, när vi väl kommer dit. För vi kör på. Ända in i kakan! ...eller åtminstone till mållakritssnöret är demolerat.

Köpa vingar för pengarna...

Ja, det är inte det enda som hänt, denna dag. Vi var först erbjudna en lägenhet i "Albratos". Men, när vi väl kom dit o tittade, så såg vi att man förmodligen måste ha vingar för att kunna ta sig upp till lägenheten. Eftersom vi är helt vanliga gamlingar, med helt vanliga knäsmärtor, så insåg vi att trapporna förmodligen skulle ta livet av oss. Jo, man förstår varför det kallas för Albatross. Det skulle krävas fågelliknande egenskaper, för att ta sig hem. Vi tittade vidare på andra erbjudanden...

Nästa hem!

Dock! DOCK!!!! Nu är det däremot färdigt med att boka ny lägenhet till nästa vinter. En fin liten kvart på 50 goa kvadratmeter, har vi pyntat deposition för. Så alla ljuvliga vinter-teneriffianer. Nu blir ni inte av med oss, i första taget! Hoppas ni gillar detta faktum, lika mycket som vi. 

Ha det goast!
/Berra

2 kommentarer:

  1. Grattis Lena o Berra, kanonläge!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Det kommer säkert att bli bra, även nästa vinter.

    Ha det goast!
    /Berra

    SvaraRadera