Translate

lördag 25 januari 2020

Den sällsamma historien om den inburade skönheten, som försvann på grund av en skitsak!

Boulebanan här i Los Cristianos, den goa turistmagneten, verkar vara en lite sällsam historia. Sedan förra vintern har vi varit som aporna i buren på Zoo. Vår utsikt består av osnygga byggnadsstaket och avspärrningar. Men! Inte är det synd om oss klotkastare på Teneriffa. Vi utövar ju en av världens roligaste sporter, på en av världens goaste platser! 


Hur länge kan denna skönhet hållas inburad?

Inte underligt att vi är många! Så många att banorna kan bli översvämmade av sugna boulespelare.
Kanske borde vi gå ut o protestera med plakat i hand?
Kanske borde vi sätta oss ner på turistiga gågatan och sittstrejka?

Kanske borde vi ta med våra klot till högsta beslutsfattarna och skjuta dem i knävecken?
Kanske borde vi lägga in våra klot i den politiska debatter, och elda på med varsin carreau?


Dags att resa sig upp, som molnen?!

I dagens begränsade spelområde, får man låta bli att bli kissnödig, under spelets gång. I så fall, är man antingen tvungen att slå knut på byxormen (tänk den vore så lång, att det var möjligt!) eller smita ut mot havet o skvätta ner lite buskage.
Det går väl an för oss gubbar att vända ryggen till. Men, tjejerna då! De är lite mer räddhågsna av sig, förståeligt nog. Men, man vet ju aldrig... Det kan ju ligga kvar en kvarglömd orm, som vill bita dem i... bakbenen. 


Fast egentligen? Naturtoalett är väl inte så illa?!

Ett välplacerat dass, skulle vara skitbra att ha, även en bajamaja. Speciellt våra damer, skulle uppskatta detta!
Jag såg en planriktning, då, en gång. Ytterligare sex-sju banor, ett klubbhus med bar o toalett, Det är verkligen fint... på papperet, alltså.

Jo, på papper, kan jag, liksom alla andra människor, också producera fina saker... skitfina! Det är verkligheten som är verklig. Papper kommer alltid att förbli papper.



Jag har inte sett någon jobba där, sen ett par arbetsmaskiner stod o latade sig innanför avspärrningarna i november. Det är också strängt förbjudet, att kasta kula där, bakom staketen. De enda tillåtna platserna är de åtta (8) banor som står till förfogande, där framför de tillfälligt uppsatta, i blåsten vinglande skranken. Att banorna ännu inte är färdigställda, är för oss ett mysterium. Ett stort mysterium, som troligen inte ens en Sherlock Holmes skulle kunna lösa.

Lite varstans i stan, kan man se avstannade byggen. Typ; skelett av hus, som bara står där o står, till ingen nytta. Ett par öde tomter, fyllda av diverse bråte, kan man också stöta på, eller gå förbi... dessa innebär knappast någon bedårande utsikt. Så man kanske slänger ett nyfiket öga, och spekulerar en smula om vad som hänt, eller kanske inte hänt.


Nästa boulebana?

Spekulationer om boulebanornas väl och ve, är inte heller särskilt sällsynta. De förekommer troligen lika ofta som boulespelare besöker banan.

Visst kan man undra, om någon skurk tagit pengarna och rymt till Hawaii.
Eller någon fisförnäm herre, sitter på nyligen nämnda pengar och vägrar betala ut till något så simpelt som en boulebana.
Eller om arbetarna strejkar, för att kommunen vägrar ge dem rätt att gå på toan o skita under arbetstid. Kanske är det en viktig skitsak, i deras fackföreningsprogram...?
Eller om direktörerna strejkar, för att de får för få miljoner Euro i sina fallskärmar.
Eller om....



Ja, man kan hålla på i evigheter. Sanningen bakom detta är, om jag förstått saken rätt, BYRÅKRATI!.

Om man tycker att den svenska byråkratin är krånglig, så lär det visst vara en fis i himlen, jämfört med Spaniens. Missförstå mig nu, lite lagom rätt. Spanien är ett underbart länd. Fantastisk natur, underbart folk.


Beslut om vågskvalphinder efterlyses?!

Någon form av vattenhinder, vågbrytare är nödvändig, för att detta banbygge ska slippa bli nerspolat av havets vågor. Läget är sådant. Banorna ligger vackert intill Atlantens ljuvliga vågskvalp.

På tal om läget, så verkar det vara det lokala Ö-styret i huvudstaden Santa Cruz, som bestämmer över sånt där som vattenhinder. Alltså någon form av barriär för att hindra Atlantens vatten från att leka runt med kloten och gruset, på våra boulebanor.

Så länge som detta beslut dröjer och det blöta elementet i havet kan fritt störa sig med stenar o sand intill banorna, så kan tydligen inte Arona kommun fortsätta med banbyggandet.


Det är trångt mellan stolarna!

Man skulle kunna säga att våra stackars banor, hamnat mellan stolarna eller mellan borden hos diverse beslutsfattare. Besluten fattas, eller rättare sagt saknas, eller så kanske bara lagts i långbänk, där det diskuteras, diskuteras och diskuteras...

En annan boulesport. Canaria Bola, En unik klotkastarsport, som tydligen enbart utövas på Kanarieöarna. De behöver också banor, för att kasta sina träkulor.



Det är väl bara att hoppas att dessa höga herrar kliver ner från sina höga hästar (eller skrivbord), och fattar att de måste fatta de rätta besluten. Vi behöver verkligen dessa banor! Det finns massvis av boulespelare här, som skulle - med njutning - använda dessa banor. Även om det fanns dubbelt så många banor som planerat, är jag övertygad om att vi skulle fylla upp dem alla.

Den här gubben är en av dem!

Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar