Translate

lördag 29 september 2018

Dagen före avresan!


Jag vaknade alldeles för tidigt i morse till en alldeles för kall morgon. Imma på bilrutorna och frusna fingrar vid morgonblosset. Enbart 2,7 stackars små grader på termometern.

Det är en alldeles för grym att-göra-lista, som bara ligger o väntar på mig. Det ska packas, städas, göras i ordning och ställas undan, och så vidare, och så vidare... i kubik!

Min första egentliga dag som pensionär, blir verkligen svettig. Man får väl koppla av imorgon, när man väl sitter på planet. Att fira in pensionen, får också vänta. Jag kommer ju att ha sex månader på Teneriffa, för detta sköna ändamål.

Som tidigare nämnt, är jag inte mycket för "traveling light". När jag reser brukar jag skicka en bön till resväsk-gudarna om att stora incheckningsväskan väger under 20 kg, så att jag slipper pröjsa extra. En tidigare resa blev jag 80 Euro fattigare, för att min väska var 32 kilo tung. Det sved!!!

Ytterligare en bön (till kom-i-håg-gudarna) är att minnet, åtminstone för en dag, återgår till forna dagars storhet. I min ålder är det inte frågan; om man glömmer nåt, snarare vad man glömmer. För något kommer jag säkert att glömma att packa ner. Det är bara att hoppas att det inte är något viktigt som glöms.

Vad är egentligen det värsta man kan glömma? Är det passet, mobilen, laddaren, kallingar, tandborsten, kondomer, viagra (!), medicinerna, biljetten, boulekloten, nycklarna, gullgumman(hick!) eller datorn?
Kommentera gärna, för att berätta om ditt värsta glöm och eventuella konsekvenser av detta.
På så vis kanske du hjälper mig att glömma så lite som möjligt.

Nej, nu gubben Berra, får du slita dig från datorn och göra lite nytta istället. Att-göra-listan blir inte kortare när jag sitter här o mysleker med mina tangenter.

Nästa blogginlägg kommer imorgon eftermiddag/kväll. Det tänker jag skriva på planet, om nu deras Wifi funkar, och (ett stort OCH) jag inte glömt datorn hemma.

Ha det goast!
/Berra


1 kommentar:

  1. Så fint att du delar med dig av din resa. Teneriffa är min favorit Ö, nu får jag följa med dig. Det blir spännande att få läsa om dina äventyr, lite som att få vara med dig där.

    SvaraRadera