Translate

söndag 22 december 2019

Underverk eller underligt verk. och/eller storyn om den mys-tiska lagunen i La Laguna

Då har det hänt! Ett underverk, eller ett underligt verk!? Den här gubbens tangentbordssnubblerier har blivit publicerade av någon annan, på annan plats och mot en betalning. En check på ICA, är ju inte reda pengar. Dock möjlig att utnyttja, efter att man (om tre månader ungefär) åter sätter sina fötter på svensk mark. Men roligt roligt jätteroligt att rabattsajten seniordays ville ha en reseberättelse av mig. En underbar kulklapp.

Mysgång i La Laguna

Ni, kära bloggföljare, som tittar in på denna ovan länk, kommer att känna igen er. Berättelsen går i samma stil som bloggen.

Firade på lokal med gullgumman

Känslan att vara här på Teneriffa i sex månader, istället för svinkalla Grådala. Det är på något vis som att definiera ordet "lycka". Att vara sig själv, med sig själv o sin käraste och goa besökande vänner, långt bort ifrån kyla slask o grådask. Det är ju nästan som man blivit religiös.


Egentligen ingen risk, även om prällen skulle må gott, att den här gubben hittat en tro att tro på, så där på gamla dar. Myten om att när fan blir gammal, så blir han religiös, är inget annat än en myt. Såvida ingen hittat på någon religion, där julstressen är bannlyst, där man dyrkar sol, värme, bouleklot och bloggvirken, förstås.

Kanske en egen Teneriffalära om hur gudarna en gång träffades på denna Ö, och befallde att den för alltid skulle ha ett underbart klimat, en jättehög med soltimmar, ljuvliga människor och mysiga boulebanor.
Fast egentligen är det tvärtom. Det är vi som avgudar denna underbara Kanarieö.

Blomsterprakt på marknaden

Att livet blir som man hoppas, och att hoppet infrias av livet, är några få förunnat. En av dem sitter just nu vid den här datorn och klinkar lite lätt på tangenterna. En annan, eller snarare en del av densamme, ryggskrället alltså, jublar i takt med de avtagande smärtorna.

Bara tanken, att kunna bege sig ut i gator o torg, utan att behöva pälsa på sig halva garderoben. Det är en tanke som kan lysa upp tillvaron, för vilken frusen skåning som helst. Så även denne bloggvirkare.

Skål!!!

Då kan man inbilla sig att datorn är en kyrka, och att boulebanan är täckt av gudomlig flimmer. Att att den där Teneriffaguden själv, sitter där uppe på skärmen och ler förnöjt, när han ser sin lycklige skapelse, sitta där o njuta... dagligen. Varendaste dag!

Visst finns lite småproblem att lösa, absolut. Men lika absolut är lösningarna nära och dagarna verkar att på nåt vis lösa allt. En liten trollmoj, sitter på min axel och bara fixar allt. Hittar lösningar på allt och njuter av resultaten.

Inte ens ett litet regnmoln oroar...

Att liksom bara ta en jämförelse. I Stockholm, när man skulle lira boule... då tar man ut till någon av de - alldeles för få och små - boulehallar, för att få sig ett par matcher eller så, och efter några timmar ta sig hem genom mörkret. Skulle man ha tur, eller vara ute i god tid, så kan man få delta i några få tävlingar. Till dessa tävlingar får man oftast åka ett gäng mil först, eftersom någon stor fin tävlingshall inte finns i den kungliga svenska huvudkommunen. (Ännu?)

Här i Los Cristianos är det tävlingar ett par gånger/vecka. Man kan gå ner o lira/träna lite när man vill. Banan ligger på max tio minuters promenadavstånd från denna dator. En träningsbana hittas på ännu närmare avstånd. Dock, tävlingar stup i kvarten, så man hinner/orkar/gitter inte träna så jättemycket som man skulle önska.

Boulehall i Stockholm????

Går man ner på banan, för att köra ett träningspass, kommer det oftast några andra spelare, som vill att man ska vara med o lira matcher. Svårt att säga nej. Boule är ju så roligt!

Nåväl, livet på ÖN, består ju inte enbart av boule. Boulen har blivit en stor del av sysslan. Nästan så man kan kalla sig heltidslirare. Men, bara nästan. Det blir tid och ork över till annat också. Ja, som solning, träffa vänner, bad och utflykter, utekäk, barbesök, mys och allmänt mys.

Balkongmys!

Häromdagen, åkte vi till en mysig stad, La Laguna. På norra sidan av ön. Som de flesta städer, inte enbart här på ÖN, var det svårt att hitta parkering. Men till sist lyckades vi trixa in kärran på en liten återvändsgata, och ta oss ut för att njuta av att undersöka staden till fots.

Man ser ju inte så mycket, när man sitter bakom en ratt. Jo, man ser ju trafik, bilar, gående och trafikmärken mm. Men, det är ju inte sådant man vill se, även om det är nödvändigt för att slippa skrynkla till bilen. 

Mysgata!!!

Det som man vill se är ju själva staden, vackra platser och njutningsfulla promenadgator.

Så blev det även i denna stad. La Laguna bjöd på flera goa gator o torg + diverse underligheter. Som grandios julgran av plåt (tror jag) Samt en gigantisk saluhall. Betydligt större än vad den lilla stadens kundkrets kunde fylla.


En marknadsplats, eller så, skadar väl aldrig...om man undantar de stackars inburade fåglarna. tänk om man var född till pippi, och var dömd till ett sådant liv. Inte ens de grövsta brottslingar sitter så tätt i sina celler.


En nästan uttorkad flod, eller vad det nu skulle föreställa, fick en att undra om tonvis av smältvatten från de icke existerade fjällen, kunde komma forsade vilken dag som helst. Emellertid kunde man kanske påstå att vi hade hittat lagunen i La Laguna. Eller, så är mina tankar offside, i helt vanlig ordning.


La Laguna och området om kring, är mycket grönare än de ytor vi burkar se på södra sidan. Teneriffa ser liksom ut som en oregelbundet formad sked, med avbrutet handtag. På kartan ser ÖN ut som om den skulle behöva ett handtag, för att liksom jämnas till.

Dessutom skulle man behöva klappa till den lite, som en ojämn bulle före bakugnen. Höjdskillnaderna är väldans stora. Dock inte avstånden. Man kan med bil, ta sig från ena änden av "bullen" till den andra, på en timme, ungefär.

Grann gran?

Sånt där gör att ÖN är rätt så omväxlande i temperatur och regnmängd. Det blir liksom en massa plask på norra sidan, och torrt o varmt på södra... och lite mittemellanzoner däremellan. Det kan vara snö och minusgrader på Teide, samtidigt som solen skiner upp temperaturen till drygt 20 grader i söder.

Detta gör ju denna lilla goa Ö, intressant att åka runt på. La Laguna, liksom många andra städer/ställen på Teneriffa är väldans vackra och värda att njutas av.


Så, gör vi, gullgumman o jag. Vi Ö-njuter vidare mot julen, nyåret och allt annat njutbart som livet har att bjuda. 

Julaftonen kommer att avnjutas med boulecup på morgonen och mat i goa vänners lag på kvällen. Med största sannolikhet; största möjliga mys-frånvaro av julsånger, julhets och klappförvirring.


Ha det goast i julhelgen!
/Berra 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar