Translate

torsdag 2 maj 2019

Fantastiska väggmålningar ackompanjerar återkramar och återlängtan!

Det stora återléendet ligger nu i färskt minne. De flesta av våra goaste vänner, släkt, klubbkamrater och bekanta är nu åter hjärteligen omkramade. Det kändes otroligt härligt att återse och återkrama alla dessa underbara människor, som vi känner och tycker om. Tack för att ni finns på denna planet och i detta vinterkylans förlorade/förlovade land!

Jätteväggtavla i Las Galletas

Nu har det gått en dryg månad, sedan gullgumman och jag lämnade den underbara ÖN, Teneriffa. Skägget har vuxit en aning, liksom toleransen mot kyla (=Ett av svenska språkets fulaste ord!).

Jag måste tillstå att en viss tillbakalängtan gör sig påmind i vänstra stortån... liksom resten av kroppen + den där knoppen strax ovanför halsen. Sex vintermånader i den underbara staden Los Cristianos har inte lämnat den här gubben oberörd. Tvärtom, så känns det som det mesta av ens ansträngningar idag, ligger i att planera och säkra återresan och återövervintrandet på ÖN.

Ännu mer väggtavla... från Las Galletas

Visst kommer man att njuta av den svenska sommaren också. + Naturligtvis också alla bouletävlingar, som DM, SM och seriespel m.m. Just nu ser jag fram emot att åka till Sundsvall, denna helg, för att kämpa i landslagskvalet för veteraner.

Dock ser jag inte fram emot att lira i norrländsk vårkyla. Men, det är såna smällar man får ta, i den här branschen. Prognosen säger 1-6 ynkans plusgrader. Det blir att lira i långkallingar och toppluva, om vi inte kommer att spela inomhus. Vilket både jag o mitt värmehungrande reumatiska åbäke till ryggskrälle, hoppas innerligt.

Visst är Sverige underbart! ...och visst är man lite svenskt-lagom tossig, som frivilligt utsätter sig för regn, blåst och oväder. Men! I avsaknad av soligt ljuvlig hetta, får man ta boulekloten i vacker hand o kasta bäst man kan. Om inte nävarna fryser till is eller kulorna får frossa, så kommer det säkert att gå bra.

En del av en annan väggmålning i... just det: Las Galletas.

En sommar, likt den förra, skulle kännas underbart för den här gamle värmeknarkaren. Men, den här sommaren kommer troligen att - till största delen - spenderas bort sittande bakom en ratt, oavsett väder o vind.

Pluringarna till den alltför höga hyran för vår goa nya lägenhet i den goa staden på den goa ön, måste betalas. Därför... ja, utsätter jag mig ännu en gång, ännu några månader, för arbetsmarknaden väl o ve.

Vi väntar fortfarande på att depositionen för den förra lägenheten ska återbetalas. Flera digitala texter har slängts iväg, som påmint mäklarföretaget om deras plikt att återbetala denna summa. Ca. 6-700€, som verkligen skulle behövas i vår plånbok, just nu. Hoppas de får lite eld i brallan och skickar hit stålarna, snabbare än tåget (utan rälsbrott, signalfel eller inställda avgångar).

Tro´t om du vill, men väggmålningen finns i Las Galletas.

Så till något nästan helt annat. Förr i världen, eller rättare sagt = tiden, så ägnande jag första maj åt att: på stadens gator och skrika om rättvisa och jämlikhet. Men, detta år, på arbetarnas frihetskämpardag, spelade jag en bouletävling istället.

Helt avsaknad av röda fanor, politiska slagord och rimmande ordramsor, lyckades man ta sig igenom både regn o kyla. Några klot hamnade rätt, andra klot... inte. Men, roligt ändå, förstås. Det är ju boule! Spelet där man får tänka, skratta, taktiklira och fokusera. 

Ha det goast!
/Berra





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar