Translate

måndag 4 mars 2019

Dagen då datorn hickade in på en gammal vält och fastnade på Stressingeleden!

Då satt man som vanligt, vid datorn hemma i köket i Los Cristianos, här på Teneriffa. Plötsligt skakade och pep burken, som om den fått hicka. Den hade tillfälligt halkat in på en gammal fiktiv trafikrapport från Rockholm.

"Detta är trafikrapporten från Stadio Rockholm som ni har rattat in.

Vi börjar med att rapportera om att HallVallavägen nu är avstängd i höjd med Rockholms Stadion, p.g.a. att en taxi glömt dra åt sin handbroms, med det resultatet att den rullade in i en framförvarande bil, som på grund av den svåra halkan rullade in i en framförvarande bil, som rullade in i en framförvarande bil, som rullade in i en framförvarande bil, som rullade in i en framförvarande bil, som i sin tur rullade på en lyktstolpe, som i sin tur blev så skör att en hund kunde pinka omkull den.


Lyktstolpen fälldes sej så olyckligt att den kvaddade en LidingöMellita med innehåll. Den stackars sköna dam som råkade ha sin kola som innehåll i denna före detta hatt, yrar nu vilt omkring på HallVallavägen sökande efter sin, sedan länge, avlidne make.


De höga gälla ropen: Eugen!! Glöm inte att raka dej och ta rena kalsonger och inte den skjortan! Jag har ju strukit dej en ny! Och låt nu bli att klappa din sekreterare på rumpan idag...o.s.v., blev helt enkelt för mycket för trafikanterna på Ostermalms gator. 


De blev tvungna att be polisen att stänga av HallVallavägen, under den korta tid som det kommer att ta för polisen och Östra Gökboets personal att ta hand om den stackars förvirrade damen och för den långa tid det kommer att ta för hennes rop att eka ut.
Räkna med trafikkaos på alla vägar i närheten av Stadion de närmaste timmarna. Inte minst på Gnidingövägen.




Det är inte ofta man har den stora äran att ge er en glad nyhet, men den här gången kan redaktionen berätta att StressingeLeden åter är farbar.

Den vält som välte från trafikarbetet på Kranebergsbron har nu transporterats bort. Den vältförare som körde den välta välten ber alla stockholmstrafikanter om ursäkt, för att han lyckades med att missa bron och istället lyckades med att välta sin vält ned på StressingeLeden i rusningstrafik. 

Föraren ber speciellt mycket om ursäkt till den bilist som fick sin nya SAAlvo DeLuxeWagen förstörd p.g.a. att välten välte ut hans matsäck i baksäket på denna bil. Vältföraren visar även stor förståelse över att ingen bil kan överleva etthundratretton liter starköl i baksätet.

Bärgaren, Hans-Bertil Släp&Dragsson från SkrotaGamlaBilen&KöpNy-bärgningsfirman, hälsar nu att alla ölen är uppdruckna och att inga hinder nu finns för trafiken.
Räkna dock med att köerna av pilsnersugna bilförare aldrig kommer att ta slut.



Och så var det luftföroreningsrapporten. Det ser illa ut för er rockholmare. Trots att det långt kvar till valet, så har vissa politiker, redan börjat att skita ner luften över vår vackra stad med en massa lögner om valfrihet, folksjäl, nationalism och skattesänkningar.


Prognosen inför de närmaste månaderna ser illa ut. Dessa höggradigt giftiga luftföroreningar kommer hela tiden att öka fram till nästa val. Allergiker uppmanas att hålla sej inomhus och dessa politiker uppmanas härmed att hålla till vänster i korsningen.

Ett nyinkommet meddelande ger vid handen att den Gigantiska Golfbollen vid Skohanneshov har lossnat från sina fästen, och rullar nu så sakteliga söderut längs Nynysvägen.


Trafikanter på Nynysvägen uppmanas att hålla sej undan från det rullande klotet, som med nuvarande hastighet kommer att anlända till Nynyshamn om ca. fem timmar. Prosit! Lagom för att fortsätta med katamaranen över till Lottland, vars inställda avgång inte längre är inställd. Redan inlösta biljetter kan återfås mot en massa pengar. 

Det var allt från trafikmaroderingsredaktionen för denna gång. Vi återkommer med vår ordinarie rapport om två minuter, såvida inget oförutsett händer innan dess, förstås."




...och så halkade datorn tillbaka till det vanliga igen... och förhoppningsvis återkommer den i nästa bloggvirke, med sina sedvanliga outröttliga oförskämda skämt om livet på en pinne, på denna ljuvliga Ö.

Ha det goast!
/Berra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar