Translate

fredag 22 mars 2019

Karneval i stan, fullt ös med baktankar eller grisig rullfylla. Vad säger Darth Wader om det?

Att magen blir tjockare, är fullt naturligt när man växer sig gammal. Att håret slutar växa på huvudet, för att istället sticka ut genom näsan och öronen, är också tecken på att ålderdomen så smått börjar närma sig. Färgen på det lilla hår man ännu inte hyvlat bort, börjar alltmer lysa i diverse gråa nyanser. 

Nej, nej... Inga baktankar nu, grabben! Man får INTE klättra backstage!

Grått på spanska, heter ju "gris". Vilket jag tolkar: att det är svinbra att bli gammal. Inte ens här på underbara Teneriffa, blir man yngre. Man får vara glad, att man blir äldre.

Sextiofem, är väl ingen ålder på en flodhäst? Jo, det är ju vid denna ålder, som många - ännu inte utslitna - slutar att jobba och börjar att njuta av livet på heltid. Det är just det, som den här gubben gjort i snart ett halvt år. 

Ondskans makter...kan de hindra gubben att flyga hem?

Men, om drygt en vecka, så ställer man sina brunbrända fötter återigen på svensk asfalt. Det blir att glömma sandaler och kortbyxor, för några månader, och dra på sig arbetskläder och arbetsdojjor. Förhoppningsvis slipper man långkallingar. Som ni, kära läsare,  säkerligen vet, är aprilvädret i Sverige lika opålitligt som en småtjuv på RUT-uppdrag.

Inte lika roliga bilar på mitt jobb, tyvärr.

Ett litet återbesök på jobbet, som deltidsarbetande pensionär, kommer med största sannolikhet göra, att gullgumman och jag åter fixar att heltidsnjuta oss igenom nästa vinter också. 

Papas Asadas! Passar perfekt till en rostig gammal gubbe!

Men!...och det är ett stort MEN. Det finns en hel vecka kvar att genomnjuta! Visserligen måste vi städa av lägenheten, plocka, betala räkningar och packa. Men, fokuset, det stora FOKUSET, ligger på att mysa vidare tills klockan är slagen för hemfärden. 

Det finns både träffar med goa vänner, boule och långpromenad inplanerad. Så det ska bli härligt!...igen! 

Snart... Fullt ös!

Så är det ju karneval här i stan. Los Cristianos lär väl blomma ut i sin vackraste, och ljudligaste skrud, denna vecka. Redan nu är granngatan fullsmockad med dessa vagnar, vars personal kommer att servera allt som överhuvudtaget går att äta o dricka. "Autobar" kallar man en sådan rullande drink/köksbil.

Ratt o Slatt. Körbar. Flyttbar. Dramaten Senior. Rena hjulbordet, redan i mars!? 

"Foodtruck" är väl den lagom svenska motsvariga ordet. Men, vad en rullande mojito/öl/vin/rom-säljare kallas på svenska... Ja, kanske; Rullfylla? Klackarna-i-taket-vagn? Hembränt-och-bortkört? 

Full rulle i spritköket! I Sverige skulle de åtalas för hälleri.

En sak är säker dock: Los Cristianos lär gunga ordentligt den närmaste veckan. 

Skål o välkommen till Karnevalen!

Nästa lördag sitter vi i en av Ryan airs flygande konservburkar och trängs. En o annan film och en massa röksug + öronvärk i landningen... Ja, den resan blir väl som alla andra flygresor. 

Högtflygande planer!?

Med, den stora skillnaden, att gullgumman och jag har en massa dundergoa njutminnen i bagaget. Hoppas vi klarar oss från övervikt, vid incheckningen. 

Ha det goast!
/Berra

1 kommentar: