Translate

måndag 25 mars 2019

(O)väder i Paradiset eller storyn om den torra drömmens våta baksida...

Då kom det.... Det stora och intensiva regnet, som den Los Cristianska naturen längtat efter, men som turisterna bävat för. Att det står som spön i backen, är knappast en överdrift. Snarare är spöna långa, stora och väldigt blöta.

Blött en dag, ett ögonblick i sänder....

Strukturen i gator o torg, som vi svenskar är vana vid... typ dagvattenbrunnar o gator som lutar på rätt håll för att regnvattnet ska rinna rätt...o sånt. Det finns knappt i detta stad. Det innebär att gatorna trottoarerna är dyngsura, liksom alla skor som går eller står på dem.

Visst finns både paraplyer och regnjackor även här. Längst in garderoberna, eller så... De går förstås att plocka fram, de enstaka dagar om året, som södra Teneriffa drabbas av skyfall. Det är inte ofta. Verkligen är detta ett sällsynt fenomen. Nästan lika sällsynt som en regnfri sommar i Sverige.

Hellre karneval en solig dag

Vad gör man då, i paradiset, när det regnar. Att släpa sig ut i karnevalens vimmel, känns inte särskilt lockande. Tro´t om du vill!

Jo, man stannar ju helst inne. Erfarenheten säger denna gubbe, som så många andra, att det kommer soliga dagar snart. Kanske redan imorgon...?!

Väderprognoserna stretar som grenarna på palmen. Ingen och alla har som vanligt olika prognoser. Man har bara en liten aning om vilka vädersajter som är de mest pålitliga. Men, även detta är varierande. Så det är bara att skicka upp en bön till väderguden@heaven.up och hålla tummarna för vackert väder igen.


Vad gör man då, när helt plötsligt vädret ställer till det i solnjutatplaneringen. Ja, visst kan man gå på gymmet. Nu har man snarare en ursäkt att gå dit, snarare än en bortförklaring till att inte gymma. Som du ser på bilden, så kommer inte ursäkter att bränna kalorier. Ursäkter kommer inte ens att ge en gott samvete, eller några som helst muskler.

Det blir knappast något boulespel/träning denna dag. Kloten skulle bara rosta bort i detta oväder. Att lira i regn, får nog vänta tills kloten landat i Sverige. Helt o hållet regnfria DM/SM/seriespel är oftast bara en torr dröm. När man lirar i Sverige, finns alltid regnkläder med i packningen eller på en stackars klotkastarens kropp.

Hemma i Sverige, kan man förstås sätta sig framför burken o glo på någon TV-serie. Så även här. Det är något jag funderar på, att plocka fram datorn och koppla in den till TVn, för att sega till sig i TV-soffan.


Egentligen känns det mest som man vill gå tillbaka till bingen igen o bara varm-mysa under täcket. Inte heller otänkbart en sådan dag, då solen vill lysa någon annanstans.

Nåväl, det finns egentligen ingen anledning att klaga. Vädret här på Teneriffa, är oftast soligt o varmt. Om jag minns rätt (vilket ju händer ett par gånger/år) är den andra dagen på ett halvår, som domineras att av det där blöta eländet från himlen. Så jag slutar härmed att gnälla.

Tacksamt, dock, att detta (o)väder fick den här gubben att åter sätta sig vid datorn, för att skriva mitt åttioåttonde bloggvirke. Hoppas att du, kära läsare, tyckte om att läsa det.

Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar