Translate

fredag 8 februari 2019

Småknasigheter ute på promenad till vackra Fanabé eller historien om den vandrande GPS:en.

Har du också blivit småknasig på tiderna som GPS:en i nallen anger? Småknasig!? Det är väl bara förnamnet, i detta fall? 



Att planera en promenad efter Google maps, eller liknande program, funkar ungefär lika bra som att åka skridsko här på Teneriffa. Men, är man datornörd, så ...är man!

Nå...säger du. Nu skrev väl gubben fel. Telefonen är ingen dator. Det är en telefon! Jovisst, har du rätt i det. Den där plinglåddan man går omkring med i fickan, kan man ju också ringa med. Det märks inte minst på alla irriterande försäljare, som försöker sälja allt från naturmedicin till bredbandsabonnemang.



Det vi kallar för telefon, är en dator. Den är miljoner gånger snabbare och effektivare, än de första datorerna jag kom i kontakt med. När jag i min ungdom, praktiserade i en datorhall på ASEA, krävdes det massvis av hålkort, gigantiska bandrullar och massvis med tid, för att exempel räkna ut arbetarnas löner. 
Idag, skulle den datorkraft en billig telefon har, räkna fram det mycket snabbare än en stressad knegares pisspaus.
Så glöm allt annat. Du har en dator i fickan! 


Vart tog floden vägen?

Nå... det var ett sidospår. Sorry, att tangenterna sliter sig ibland. Det är ju också rätt roligt att göra lite avstickare, när man tillverkar bloggvirken. Hoppas att du, kära läsare, instämmer.


Lummig och sval?!

En timme och sju minuter. Så sade GPS-programmets vägbeskrivning till mig. Så lång tid skulle det ta att promenera från Los Cristianos till Fanabé. Men, tyvärr var det ingen som hade lagt in våra bromsar i telefonens programmering. Den programmeraren, måste tro att vi är lika effektiva, som den dyraste datorn i hela Spanien. 


Vem har flyttat Hornsgatspuckeln hit?

Inte den minsta tanke på att den här gubben och hans gullgumma, inte längre är lika pigga i benen, som under vår ungdoms dagar.
Inte den minsta tanke på att vi måste njuta av promenaden, och slippa flänga iväg som hundar med tungan som slips.

Inte tänkte denne, förhoppningsvis välbetalde programmerare, på att man måste gå halvstora omvägar runt rondellerna, för att räkna avfarter och hitta övergångsställen.
Inte heller att det finns ca. 700 vattenhål, med god öl, längs vandringsvägen. 


Vattenhålet!

Vi orkade tyvärr inte stanna vid varje vattenhål. Inte ens för att reta gallfeber på GPS:en. Men, ett litet glas öl, kan man ju unna sig i den goa värme, som ackompanjerade vår promenad.

Väl framme i Fanabé, så insåg vi att turisterna dominerade även här. Kanske till o med mer än i vår "hemstad" Los Cristianos. Hotell, hotell och några hotell till. Barer i överflöd, skyltade på engelska. Nästan totalt befriat från pittoreska kanariska inslag. Man, ska ju inte klaga, som själv är trist turist. Egentligen tyckte den här gubben, att det såg ruggans trivsamt ut.


Äntligen framme!

Målet med den här varma o goa sandalvandringen, var att träffa ett par goa vänner, boende på ett av dessa goa hotell i den goa byn/staden Fanabé. Att få prata med den, smygbada i hotellets pool + bubbelpool, äta tillsammans och skratta tillsammans med dem. Det var målet. Det var också underbart uppnått, med råge! Tack för det, goa vänner!

Så, då! Hur lång tid tog denna promenad, då!? GPS:ens ytterst teoretiska beräkning på: en timme och sju minuter, blev i verkligheten två timmar och tre kvart. Sisådär en 250% längre tid än vad plinglådan beräknat. Men, definitiv inga hastighetsböter, och....Ack så njutbart!



Kom ihåg att: Låt aldrig din livsnjutning störas av tekniska smådetaljer!

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar