Translate

måndag 4 februari 2019

Vintern har olagligförklarats och dömts till döden eller att ruttna bakom lås & bom!

Samtidigt som snöstormarna viner hemma i Sverige, är vår fjärde månad på ÖN påbörjad. För dig kära läsare, som är nytillkommen till denna blogg (Välkommen!), måste jag berätta att ÖN med stora bokstäver även stavas Teneriffa.



På denna underbara Ö, har fyra månader inte enbart gått snabbt. De drygt 120 dagarna har försvunnit snabbare, än vad någon avlöning ens kunna drömma om att göra. Det känns som man landade i förrgår, samtidigt som man undrar vart den tiden tog vägen?


Psst! säg inget! Här ligger vintern begravd.

När man läste om snökaoset i  hemma i Stockholm, kändes helt plötsligt förra veckans småmolniga väder här i Los Cristianos som; helt fantastiskt!. Det är naturligtvis en av orsakerna till att den här gubben och hans gullgumma övervintrar på denna ljuvliga Ö. Att slippa snö, kyla och halka, med allt vad det innebär av övermått av inomhusvistelse, trafikkaos, ryggsmärtor, stela fingrar, frysande skaller med löständerna och klumpiga kläder med mera.


Garanterat isfritt, utom i drinkarna, förstås!

Hemma i Gamla Svedala hade man sommarlängtande tittat ut genom ett frostat fönster. Man hade, som varje vinter, förbannat det elände till lappmögel som klätt den svenska huvudkommunens gator i vitt. 

Samtidigt som kölden biter stora tuggor i skinnet på folk där hemma i Svea rike, kan man här i Los Cristianos, lugnt knalla ut på gator o torg, endast iklädd shorts och kortärmat.


En fantasifull trädgårdsmästare, har fått fria händer!

Jag är en ren o skär vinterhatare. Djupt nerifrån i mitt inre rum (magen?) hatar jag vintern! Den årstiden borde olagligförklaras, dömas till döden eller att ruttna bakom lås & bom tills tiden tar slut. Oavsett hur vackert det än kan vara... hur roligt det än är med pulka/skidor/skridskor m.m., så vill jag sudda ut vintern. Skära bort den från kalendern, samt begära skilsmässa från alla kalla månader.

Så, du kära följare, förstår varför snacket om att "trivas som fisken i vattnet", numera är utbytt till att "trivas som gubben på Teneriffa". För att inte tala om gullgumman!



Härmed förklaras också alla svordomar utbytta till vintertermer. Svordomar är knappast vackra ord. Att tillkalla en påhittad demon, varje gång man gör ett misstag, är inte heller optimalt. Den där fule gubben med hornen, kommer knappast att ge mig någon hjälp.

Så istället för "Jävlar!", "Fan" eller "Helvete!", så tycker jag att man säger t.ex. "Frost!", "Ishalka!" eller "Snö!". Så, nästa gång du låser in nycklarna, tappar peruken, spiller ut supen (=alkoholmissbruk!?), råkar kasta katten i soporna, är bakfull, snubblar över din stortå, får parkeringsböter eller blir förvånad över det enorma antalet underligheter i mina bloggvirken; så säg då: "Fy Snö!", "Förfrostat också"! eller "Ta mig Ishalka!"


Äntligen hittat hem!!!

...och skulle det vara så väl att du också har i tankarna att övervintra på varmare breddgrader, så är du också välkommen att slänga svordomarna i en snödriva, och ta första bästa flyg till Teneriffa.

Välkommen till vintersmitarnas paradis!
Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar