Translate

måndag 10 december 2018

Att kriga mot en gigantisk mediedrake eller när bloggätarmonstret anfaller!

Ja, hur slåss en liten gubbe mot en gigantisk mediedrake? Det skulle få Davids kamp mot Goliat, att se ut som en mus slåss mot en hel planet. 


Booking.com


Fejsbok gör annonsinkomster på över 79 miljarder, enligt expressen. Jag har hittills fått in hela 17 kronor och 12 ören, tack vare att ni, kära läsare, klickat på mina annonser. 


Häromdagen i lördags... Det var en dag, en väldigt vacker, varm och solig dag, då solen sken och vågorna skvalpade mot Teneriffas klippor. Då passade Fejjan på att bli allergisk mot den här bloggen. Av någon helt outgrundlig anledning, så kunde jag inte längre lägga ut statusuppdateringar och gruppinlägg, som berättade för er om nya bloggvirken. 

Fejsboken skyller på att jag bryter mot deras communitypolicy. Ett regelverk, som de i bästa fall använder som toalettpapper, när de totalt skiter i att ta bort fejknyheter, nassetrams och annat rasistiskt skit. 


Hotfullt!????

Den här bloggen utgör knappast något hot mot Fejsboken eller någon annan individ, förening eller företag. Den är snäll som ett nyfött lamm en vacker försommardag. 

Denna vackra dag, snurrade tankarna runt i gubbens skalle. Jo, det är inget ovanligt att den här skallige mannens skalle dansar rumba i kubik. Men, den dagen var det snurrigare än vanligt. Det tog lite tid... ja, vi äldre herrar, är ju inte kända för vår snabbhet, direkt... 


Bloggätarmonstret anfaller!

Men, polletten ramlade ner, till sist. Efter att ha provat, testat och testat igen. Att gräva fram stridsyxan och ta en fajt mot Fejjan... Tja. Den matchen har jag nog förlorat på förhand. Istället, blev det till att återuppväcka gamla kunskaper i webbprogrammering o sånt tekniskt blajraj. 

Kanske kunde jag hitta en väg runt Fejjans allergi. På Fejsboken finns - med största sannolikhet - en manick som räknar antalet länkningar till ett visst ställe. När dessa siffror kommit upp i en viss nivå. Då! Då fälls bommen ner (Pang!) och spärrar den där länken. Då kan man inte ens skicka den med mess. 


Nu tittar lilla solen fram igen!

Då så! Då var det konstaterat! Dags att hitta en smidig omväg, som Fejjan inte fattar. Den omvägen gick via São Tomé. Ja, detta lilla okända ö-rike har jag att tacka, för att ni åter lyckats att hitta hit.

Vi har låtit Ansiktsboken - av någon outgrundlig anledning - ta över alltför mycket av vår mediekommunikation och konsumtion. Den är inte värd det! Rättare sagt; De som styr o berikar sig på Fejjan, är inte värda vårt användande.

Los Cristianos, betyder de kristna. Knappast underligt att här också finns en svensk kyrka. Man kanske skulle gå in dit och skicka en bön till huvudkontoret, att Fejjans bloggbekämpargrupp inte upptäcker min lilla omväg ...och låter mig länka er hit till nästkommande bloggvirken.
...eller det kanske räcker att skicka ett himla välformulerat mejl till god@heaven.up?

Ni, kära läsare, är så välkomna så att hänga med i vårt vidare äventyr!

Ha det goast!
/Berra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar