Translate

tisdag 18 december 2018

Det hänger på håret!...eller om fenomenet med skägget i brevlådan.

Det har ni kanske också märkt... fenomenet med att håret, skägget och naglarna växer lite mer, här på Teneriffa. Eller är det bara den här gubben, som är tappad bakom en nagelklippare. En riktig nagelbitare, är vad det är!


Nåväl, jag behöver inte nagelfara. Det finns absolut ingen anledning att klaga på livet, här i Los Cristianos. Det är bara att ta fram rakhyveln, nagelsaxen, för att använda dem lite oftare än vanligt. Inte ens jultomten skulle kunna fastna med skägget i vår brevlådan, eftersom den är en trappa ner.

Om man nu ändå måste kverulera... Vi svenskar har ju en liten benägenhet till sånt. Det enda lilla besväret med detta, är att klippa tånaglarna. De uslingarna är ju så långt ner! En gammal gubbe, med reumatiskt ryggskrälle, har ju inte så lätt att komma åt de nedre regionerna. 

Är orsaken att det är för mycket vatten i Atlanten?

Visst, det är sju resor bättre för min stela gamla kropp, att vara här i värmen. Därmed slippa bli ännu stelare av köld o vinter. Förresten, usch vilka fula ord; "Köld", "vinter" och "ishalka" måste vara några av de fulaste orden i hela Svenska Akademins ordlista.  

Här på vackra Teneriffa, är man glad att man slipper både och: alltså vinterns elände och Svenska Akademins. Men, å tredje sidan, så kommer aldrig denne ordbajsande bloggare ens komma i närheten av ovan nämnda sällskap. 

Är det fiskarnas fel?

Man kan naturligtvis spekulera i orsakerna till ökad skägg/hår och nagelväxt. Men, jag tror inte man blir klokare av det. Fast, det är kan vara roligt att försöka.

Då börjar jag med att vara vetenskaplig. Troligen första gången i denna bloggs historia. Den eminenta blaskan Illustrerad Vetenskap, skyller de på vitaminer och sånt trams.

Vitamineras fel?

Vetenskap är ju bara vetenskap. det är tråkigt, trist, träigt och tyvärr sant, alltför ofta. Själv tror jag; att det inte längre hänger på håret.

Så här, alltså; Här på ön finns knappast några tider att passa. Det är billigt att leva här och stressen ligger på en behagligt låg nivå, även i dessa juletider. 

Beror det på för många affärer?

Inte hänger det på håret, om man ska komma i tid till bussen, få tid att gå på skithuset på rasten, få klart allt som ska göras på kontoret, hinna köpa alla julklappar, rimma skinkan eller ens om man ska ha tid att gå o lägga sig innan man somnar.


Med andra ord, får håret hänga fritt, när inget hänger på håret. Det gäller gullgumman, alltså. Själv är man ju hårfri sedan länge. Det som hänger på mig, ska vi inte tala om i denna blogg.

Hoppas ni alla hänger med i bloggsvängarna länge till! ...och framförallt i livet, det underbara!

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar