Translate

onsdag 12 december 2018

Boulens paradis, är det här i Los Cristianos på Teneriffa?

Varning! Detta bloggvirke innehåller ca. 200 kg boulenörderi! 

Boulens paradis, är det här i Los Cristianos? Visst, kan jag tänka mig att ett par franska orter/städer kan vara ännu lite roligare, än denna vackra stad. Men, roligt och mycket boule, är det verkligen. Man kan kasta kulor från morgon till kväll, och ibland långt in på natten. 


Booking.com


Jag ska försöka mig på en liten sammanställning. 
Det finns ett gäng sammanslutningar som ägnar sig åt vår ädla sport; Boule/petanque. Petanca på spanska.


Los Hermanos


Klubbar finns det gott om. Ett par exempel:

AOC är troligen värstingklubben, med de bästa klotkastarna. Det är de som sköter om Los Hermanos boulebanor. trots att det finns en klubb vid namn Los Hermanos. (= Bröderna/syskonen på svenska)

Hitta dit med GPS: Ligger vid jättehotellet H10 big sur. 

Ombyggnader runt de fantastisk vackert belägna banorna, gör att det ibland är lite öronbedövande bullrigt. Att arbetarna har en massa skyddskläder på sig, får en att bli en liten aning orolig. Men, stora planer finns för området runt banorna. Ny strand, förlängd strandpromenad, park, klubbhus.... ja. Idéerna tycks flöda fritt. 


Ungarnas lekplats, ett stenkast från vår klotlekplats.

Los Hermanos är nog den största klubben. En breddsatsande klubb, skulle jag tro. Gigantiska klubbtävlingar med över hundra deltagare, någon onsdag/månad. Pröjsa en fem-euro i medlemskap och du får vara med o leka. 

Styrelsefolk från dessa två klubbar, är som hund o katt. En pågående ordfajt om något... Ingen direkt förbrödring i sikte. Ja, bara solen och de själva, vet vad de är oense om. 

En annan klubb här, som verkar innehålla lirare av mycket god kvalitet är Los Amigos (= Vännerna på svenska). 


Enhetlig klädsel. Ett måste,även på playan?

Ja, vi har några svenska/skandinaviska boulesammanslutningar också.

Vikingos, är en serviceförening för oss nordbor. De lirar på tisdag förmiddagar kl. 10 vid Centro Cultural. Ja, det finns ett par småluriga banor, där också. Men allt annat spel, sker på Los Hermanos.

Svenska bouleklubben, är egentligen skandinavisk. Mycket folk, de måndagar o torsdagar, som de samlas för spel. Sällan under 50 pers, när jag har varit med. Kostar 10€ för att vara med hela säsongen. Start kl. 0920, två matcher. Ibland bjuds det på vin med tilltugg. Alltid går man till stamkrogen efteråt för att ta en bira. 1 € st.

Skandinaviska klubben, är en serviceförening för oss bleka nordbor, vistades här på Teneriffa. Deras boulesektion, har lottade tävlingar varje tisdag 0915. + lite andra tävlingar typ; Julcupen 25 dec och Hang over cup: Ja, just det! Den 1 januari. Rätt gissat!
Medlemsavgiften är 10€.


Dessa två innehåller ungefär samma boulefolk. Ingen elitnivå, men man lirar o har kul, ändå. Boule är alltid... boule! ...och boule är en sport för alla. Bra stämning. Trevligt folk!


Lenas kula har vacker utsikt, innan den limmar lillen.

Om du inte redan blivit uttråkad av allt boulesnack jag hittills producerat i detta bloggvirke, betyder troligen att du också är boulenörd. Grattis!. Så nu är det dags att berätta om det roligaste!

Så gott som varje måndag och fredag kväll, med start kl. 19 (ungefär), är det tävlingar. Anmälan typ: en halvtimme innan. Måndagar alltid dubblar. Fredagar varannan dubbel, varannan trippel. Hit kommer flera av öns bästa lirare. Det är stentufft! Kallarna viner genom luften.

....och i princip varje eftermiddag, kommer folk ner till banorna o lirar/tränar. Bara att kliva ner o fråga om du får vara med o leka. 


Jo, man tar sig tid att vila mellan kloten...

Nationaliteterna haglar! De bästa lirarna är franska, belgiska och några duktiga infödingar. Men, även folk från exempelvis Tyskland, Schweiz med flera länder har skickligt roligt med klot i hand. 

Så, med andra ord. Om du är boulespelare, eller ens det minsta road av att kasta kula, så är Los Cristianos semesterorten för dig! Vi ses här!


Ha det goast!
/Berra



Booking.com




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar