Translate

torsdag 6 december 2018

Risken för sand mellan tårna är övertygande stor eller som ett nyp i armen!

Booking.com

Ljuvligheten med att bo på Teneriffa, är lite svår att beskriva. Men, jag ska försöka. Det kommer säkert att bli lika lyckat som att välja Donald Trumph som statsminister i Sverige. Hemska tanke, bort!

Nåväl, en feg gammal gubbe kommer aldrig till historieböckerna. Såvida inte hans huvudstoppandet i sanden, orsakar ett jordskred eller blixtnedslag i Vita huset. I så fall skulle nog Kreml skratta sig gröna av glädje.


Armnypar-verklighet?

Nåväl... dags att lämna världspolitikens galenskaper, för att ge sig ikapp med verkligheten. Den kan ju vara minst lika tossig som Putin. Just nu, på denna vackra ö, i denna sköna stad, känns inte verkligheten ens som om den vore verklig. Man får ibland nypa sig i armen...


Bouleutsikts-verklighet?
Istället för att gå till jobbet, så sussar man ett par timmar längre. Man tar kloten med sig ner till kanske världens vackrast belägna boulebanor. Efter liret går man o tar sig en bira med med o motspelare. Hade man varit hemma i lunchrummet på jobbet, hade man på sin höjd kunna snacka om öl. Promillehalten påverkas ju inte ens av det värsta munläder.

Mitt eget munläder har knappast förändrats av det faktum, att det nu befinner sig ca. 500 mil från arbetsplatsen. Dock har det kompletterats till att även bli ett tangentbordsläder. Ni, kära bloggföljare, plågas, förundras och verifieras med detta faktum, varje gång ni hittar hit till mitt gigantiska ordflöde.


OBS! Stor risk för sand mellan tårna!

Eftermiddagar är ju eftermiddagar, även i Spanien. Men, i Sverige kan man knappast ta sig en siesta på jobbet, tyvärr. Dock, här på varma goa Teneriffa, kan gubben även mitt på dagen, lägga sig o krama gullgumman och sussa en stund.

Istället för att rulla runt på kalla svenska stadens gator, tappad bakom en ratt, så ligger man på playan o myser i värmen.
Istället för att svära över halka, kyla och/eller slask, så gläds man åt värme, sol och billig bira.
Istället för att gå upp i ottan, så slaggar man tills man vaknar och räknar lugnt med att solen kommer att lysa även den dagen.
Istället för att hålla reda på alla veckodagar och längta till fredag kväll, så kan man glädjas åt att det faktiskt är lördag hela veckan. Åtminstone i Teneriffa-realiteten. Sedan för kalendern säga vad den vill!


Ännu större sand-mellan-tårna-risk, säger gullgumman!
Dock måste jag tyvärr varna; Det är lätt att krypa in i det jag kallar för "mañana-mañana-känslan". Det vill säga; att vänta tills imorgon, med saker man bör göra. Tillvaron är så njutbar att man inte vill bryta den, för trivialiteter som att betala hyran, handla mat eller tvätta kläder. Det fixar sig imorgon. Men, bara det att imorgon (=mañana på spanska) kommer det att kännas likadant.


En aning överdrivet... tror bara det var 29-30 grader, då.

Men. Detta bloggvirke är alldeles för roligt att skriva, så det tänker jag inte skjuta upp till imorgon.

Ha det goast!
/Berra

ps. Den här gubben har börjat att samarbeta med Booking.com. Så, när nästa resa närmar sig (förhoppningsvis till Teneriffa), var snäll att använd banner eller länk på denna blogg. Tack!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar