Translate

tisdag 4 december 2018

Rumpa eller rumba. Det är den stora frågan! ...eller bara en fördel med sin bakdel.

Booking.com

Nu har det redan gått lite drygt två månader. Fortfarande känns det nästan, som om vi landade i förrgår. Men, ändå inte. Ett litet gång av våra vänner, har varit på besök, en är här ...och fler väntas! Ljuvligt!


Himla vackert, eller hur?
Vi har lärt känna ett helt gäng med jättegoa människor. Senast idag, var vi hemma hos två av dem. 

En vacker lägenhet, belägen i centrum av Los Cristianos, innehöll ett par så kallade rumpmasar/kullor. 

Underligt gammalt uttryck för folk som kommer från södra Dalarna/norra Västmanland, eller åtminstone någonstans i närheten av dessa. De hade i alla fall inte större ändor, än genomsnittet. Så nåt skumt är det med uttrycket. ...och skulle inte "stussmasar" o "stusskullor" vara ett beteckning med lite mer stuns i? Kanske, om någon av mina kära läsare, är stjärtspecialist, och kan svara på uttryckets ursprung. 


Ha de månne lärt sig att dansa rumba?
Troligare kanske, att en expert på rumba, kan lösa problemet, med det aningens nedvärderande uttrycket "Rumpmasar/kullor". Tittar man i Wikipedia, blir man ju ännu snurrigare. De dansar rumba med sina fakta. Visserligen gillar jag att dansa. Men, någon måtta får det ju vara!

Men, då kan man alltid spekulera i om folket från rumpmas/kull-området är ena hejare på att dansa.... med rumba som specialitet? Vi som var med på det lustfyllda sjuttiotalet, kommer säkert ihåg de fräcka filmerna i serien "Rumba på sängkanten". 

Om nu detta skulle innebära att rumpmasar o rumpkullor är bättre (mer rytmiska?) i sängen, twistar nog fortfarande de lärde om.


Skulle du ha hemlängtan till 0 grader o snöblandat?

Nåväl, denna häck-rumba-diskussion, är näppeligen ett tecken på någon som helst form av hemlängtan. Dock, skulle det mot förmodan dyka upp någon sådant trånande efter att åka hem till gamla Svedala, så är det bara att titta på väderprognosen...!

Att övervintra här på Teneriffa, har enbart fördelar. Inga bakdelar!

Så, idag var det åter dags att vinna en flaska skumpa, med hjälp av mina bouleklot och ett par duktiga spelpartners. Den tredje! Efter denna viktoria, var det dags för den andra delen av Berras bouleskola. Ett femton-tjugotal intresserade spelare tittade på min föredragning om spelteknik, och tog sig sig an två små övningar. 


Flitiga bouleelever i full träning!
Riktigt trevligt att undervisa dessa härliga människor! Med lite mer nördtjat, kanske jag kan lyckas höja deras nivå till det yppersta. Eller åtminstone lite. Med rätt teknik, mycket träning och vackert bouletänk, kan man komma långt.

Ingemar Stenmark sade en gång: Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag. 

Så, det är bar å åk!

Ha det goast!
/Berra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar