Translate

fredag 21 december 2018

Bussrundpingis-vals på Teneriffa!... eller fotosafari i utsiktsparadiset!

Då har man gjort den, mer eller mindre obligatoriska och efterlängtade rundpingis-valsen. Buss runt ön. Ja, alltså, ingen hund som bussats på en, så att man var tvungen att springa runt hela ön. Det skulle den här gubben definitivt inte orka. Man hade nog blivit hundmat istället. Vilket öde!



Ja men, nej men... Ni som är/har varit/ här i Los Cristianos eller Las Americas, här säkert sett någon av alla dessa färgglada papperslappar, som ligger är o var gömda under stenar, på murar, flyger med vinden och så vidare. 12 € för en guidad tur.



Sagt o gjort. Tre goa vänner+ gullgumman med i bussen. Så 1½ timme senare var Ullaredsfilialen avklarad. Till salu var alla ullgrejsar o grunkor, som någonsin någon kunde tänka sig. Nåväl, macka o vin ingick i priset. Man fick dricka hur mycket vin man ville. Fast, det skulle nog inte vara mycket till upplevelse av rundturen, om man hade slängt i sig ett par flarror. Minnet hos den här gubben är dåligt nog, ändå.



Så, det var det. Iväg med vår lilla buss. Ett tjugotal svenskar, finnar o danskar, nyfikna på vad Teneriffa har att erbjuda. Vi  valsades vidare genom sagolika vyer, till ett mathak uppe i bergen. Smaker av Teneriffa. Dyrt, men tydligen genuint. Definitivt vackert beläget! Ännu ett säljförsök överlevdes. Den här gången inhemska, men tydligen inte så hemska Aloe Vera-produkter.


Mirador de Garachico

Nästa anhalt i tretakten, var något av den vackraste utsiktsplats, jag någonsin sett. Utsikten från ett par-tre-fem hundra meter ovanför en by, utöver havet var hisnande, som ett ljuvligt slag på käften av häpnad. Totalt fan-ta-mig-tastiskt! Mirador de Garachico

In i bussrullet igen, så fick vi uppleva storstaden Puerto de la Cruz. Det är väl ingen världsmetropol, men härlig o vacker i sin havsskrud. En bira med havsutsikt, gör ju ingen fluga förnär.


Tre goa vänner i Puerto

Så, då ska det summeras också. Ja, man gör ju så. När man plitat ner en massa tangenttrams, så vill man ju bara fortsätta att ha roligt med alla bokstäver. Då skyller man på att en sammanfattning måste göras. Förmodligen är den totalt lika onödig, som en nypinkad gubbe. Gubbe, absolut! Ingen bakom detta tangentbord kommer någonsin att påstå att kvinnor kan vara onödiga. 


Mer Puerto...

Men, i alla fall. Så vill jag hävda att det var en fantastisk tur, runt en fantastisk ö, Åker man själv med bil/buss/MC/cykel/fyrhjuling/trampbil, så har man ingen guide, som kan berätta om hur ursprungsbefolkningen besegrades av spanjorerna eller hur gammalt drakblodsträdet kanske kan vara. Kanske onödigt vetande i denna digitaliserad värld. Men! Sånt är ju förbenat roligt, tycker åtminstone denne gubbe.



Paketeringen av bussturandet; att utsätta sig för försäljningsförsök, som delbetalning. Tja ...säljförsök . . Det finns det ju i massor, runt omkring en, ändå. Reklam, gatusäljare, affärer, skyltar .. för att inte tala om Internet. Man är som sextiofemårig människa i dagens samhälle, van vid folk som vill kränga på en grejsemojs. Så, det står man ju ut med. Vill man köpa, så gör man. Annars, inte.


Den här utsikten köper jag!

Så, för förekomma frågan om jag kan rekommendera detta eller inte... Tja... Visst! Dra på shortsen o dra iväg, bara. En underbar busstur! Köp du inget, som du inte har råd med, så kommer inte heller kronofogden o knackar på ditt lönekonto.

Ha det goast!
/Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar