Translate

tisdag 30 oktober 2018

Än skiner knasigheten på Teneriffa eller har gubben åsnefierats?

Nu har det gått en månad. Hur har det gått? Har gubben, om möjligt, blivit ännu knasigare? 


På lyset?
Man har blivit mer o mer hemmastadd på ön. Det börjar kännas mer o mer som vardag. Men, ännu känns det inte som hemma. Jo, hemma i den bemärkelsen att man känner att man bor här.

Vi har helt enkelt vårt andra hem här...eller kan man kalla det sitt första hem. Det är ju inte första lägenheten man någonsin sussat i. Men, ett hem är alltid ett hem. Lägenheten är inte ett hotell eller någon tillfällig airbnb-lägenhet. Den är ett hem. Den är vårt hem. Vårt hem är nu, och fram till slutet på mars i denna lägenhet, i denna stad, på denna ö, i detta land.

Visst är man turist, och väldans trist. Men, ändå boende här. Inte fast boende, urinnevånare eller liknade. Halvfast boende, skulle man kunna uttrycka det som. Ett uttryck, så gott som något.

Men, om man är halvfast boende här på Teneriffa, så måste man ju vara halvfast boende i Sverige också. Jo, det kan jag köpa, om det inte är för dyrt.

Det är ju inget som man skryter med, med termer av trygghet, stabilitet eller rotade rötter. Men, å andra sidan är det förpinkat skönt att känna att någon del av en rotsystem, börjar gräva sig ner i den Los Cristianska berggrunden.

Dock, fortfarande reagerar man på vissa underligheter. För Spanjorerna är det kanske naturliga saker. Men, för en annan, som ännu(?) inte anpassat sin gamla rumpa i Teneriffaformat, känns dessa saker väldans underliga. Nja... åtmistone lite.


Nej, grabben, ingen fara. Fåglarna förstår inte svenska.

Att döpa en klädaffär till DASS, skulle ju inte funka i Sverige. Men, här i Los Cristianos tycks kunderna välla in, och ut. Det gör man ju på en toalett också. Men, knappast köper man nåt där inne. absolut inget som följer det senaste modet. Det skulle i vilket fall varit väldigt modigt.

Men, egentligen inte värre än att käka Pricks kakor. (Pricks betyder ju snoppar på engelska.) Vi har säkert något liknande hemma, som besökare kan skratta åt. Tänk om Sveavägen betyder vagina på swahili? 

Väggmålningar är något som jag tycker känns intressant. Inte de kladdkakor man ser ofta. Typ någon signatur, tagg, eller vad det kallas. Utan de mer konstnärliga. Men, det jag inte kan förstå är varför man träffat på tre åsnor på stadens väggar.


Förbannad? Förnärmad? 

Man kan ibland symbolisera åsnor med dumhet, envishet eller allmänt knasigt. Kan det vara så på våra gator? Kanske är det någon politiker som åsnefieras...? Kanske är det någon annan makthavare...? Eller är det enbart en väggmålningskonstnär, med åsneporträtt som specialitet. För visst har hen fått fram lite känslor i sina väggdekorationer.

Väggmålningar är ofta ett sätt att försöka få ut ett budskap. Här på en av stadens väggar står det "Fuck rasism!". Även på en av mina vänners bouleklot finns denna självklarhet.


Självklart!!! Solklart!!!

Alla är vi olika! Alla är vi unika! Alla är vi medmänniskor!

Ha det goast!
/Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar