Translate

onsdag 31 oktober 2018

Begravda klagomålsgudar eller ladda ner väderskaparappen, mellan raderna?



Då kom det... det sällsynta, blöta, slaskiga, tråkiga, livsnödvändiga regnet. Ja, även här i Los Cristianos, regnar det ibland. Det blöta himlafallet, gjorde att man kan börja tala om hösten... eller allt annat som har med väder att göra. 


Dramatisk himmel över Teneriffa

Vädret är säkerligen det allra vanligaste samtalsämnet. Det är lätt att snacka om väder. Väderbabblet kan funka som en dörröppnare till andra, kanske viktigare samtal. Eller är det så, att vädret är DET viktigaste samtalsämnet? 

Vädret är definitivt det vanligaste klagomålet. Tjo-flöjt i gitarren! Vad mycket det klagas på vädret! 

Jag har aldrig hört så mycket klagande på vädret, som i somras. Den fantastiska sommar som vi avnjutit i Sverige. Varmt o skönt i många veckor i rad. 

Då fick man höra: "Usch va varmt!" "Mina blommor måste vattnas stup i ett!" "Kan det aldrig regna!" "Fan vad man svettas!" ...med mera med mera med mera. 


Så ska det se ut!

Tänk vad mycket mänsklig energi, som försvinner i tomma intet! Vädret går inte att påverka!

Möjligtvis i en snar science-fiction-härmande framtid skulle man kunna trycka på en knapp för "Sol", en annan för "Regn" och en tredje knapp för "Jag skiter i vilket". 

Tänk om man kunde få lägga en digital valsedel, ungefär som rött för "Sol", blått för "Regn" eller brunt för "Skit samma". 

Nertill i den datoriserade vädervalsrutan, finns en liten inställning för önskad temperatur. Fix & färdigt. Du får det väder du vill ha. Bra va!? 




Bara så, att det finns en massa miljoner fler människor på den här planeten. Tänk om alla hade en sån här datamanick inbyggd i sina telefoner. Typ; en app man laddat ner. 

Alla är vi olika. Alla har olika önskemål. 

Sen kommer datorn att räkna ut vilket väder som ska produceras den dagen. Kanske en kompromiss av diverse önskemål, eller rätta sig efter majoritetens tyckande. Fast, ändå... blir det då inte väderdatorn vi kommer att klaga på då?

Jo, just! Klagomål är ligger också högt upp på konversationernas tio i topp. Det klagas på regeringen. Det klagas på folk. Det klagas på jobbet. Det klagas på klagandet.

Vid alla gnällgudars moder! Klagomuren är härmed nerfälld, stängd och sluten! Att snacka om något som är bra, fint, snyggt, coolt, tjusigt är betydligt bättre, roligare. Och tro mig, och alla numera begravda klagogudar; Du mår bättre av att snacka bra grejer. 


Skylt i vårt vardagsrum i Los Cristianos

Låt beröm, goda tillmälen, facebooktummar, kärlek och roligheter översvämma dina och mina konversationer. Då kommer vi att vara friska i minst 125 år, dansa i neon och le. 

Ha det goast!
/Berra


ps. Nu kommer bloggen att ta en liten paus. Gubben behöver lite nytt syre, så han kan fortsätta att bloggvirka.
Vi ses snart igen!


4 kommentarer:

  1. Roligt att läsa om ert "nya liv" på den vackra ön. Själv ska jag till Arona, Teneriffa, i Januari och stanna en månad. Har några år kvar till pension, men vill redan nu prova på hur det är att stanna lite längre än en vecka, som vi gjort tidigare vintrar.
    Hälsningar Thomas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Thomas!
      Du kommer säkert att trivas utmärkt, där uppe i Arona!
      Välkommen till ÖN!
      Så trevligt att se att du följer oss i våra äventyr!
      Ha det goast!
      /Berra

      Radera
  2. Skrattar så gott åt dina bokstäver. Tar livet med den klackspark alla borde göra för man måste ju deala med allt i alla fall. * tackar för trevlig läsning och gott skratt*

    SvaraRadera
  3. Tack för den kommentaren! Det värmer ett gammalt gubbahjärta att jag kan locka till ett skratt hos dig!

    Härligt att du gillar bloggen!

    Ha det goast!
    /Berra

    SvaraRadera