Translate

tisdag 2 oktober 2018

Kvinnligt och manligt, och allting där emellan

Ja, då har ytterligare en dag i paradiset försvunnit. Men, det är ju lugnt. Många dagar kvar, som inte ens behöver slås ihjäl.

Mycket ovanlig semesterbild, eller hur?

Nu först har vi piggnat till efter den häftigt tunga resan, söndag natt. Det tar tid för gamla gubbar o käringar att komma till liv efter en sådan pers. Men, nu så börjar livsandarna vakna. Vi var så pass pigga att vi var tvungna att prova den nya sängen. Det gick ju bra... Men en lös sänggavel gjorde att det dunkade för varje stöt.
Det finns egentligen bara en lösning på detta. Att fixa sängen. Att låta bli att kramas o gosa med varandra är ju helt uteslutet. Livet är ju till för att levas, inte enbart överlevas. Man vet aldrig när man blir för gammal för sådana ljuvliga sysslor. Må det dröja många hundra år tills dess, minst!

Lite problem i paradiset. Varmvattnet funkar som det vill, gasspisen inte alls. Stoldynorna är för tunna, så att man nästan blir randig i rumpan av balkongstolen.

Ja, sånt går att fixa. Det som kan kännas svårt inte enbart här i paradiset, är ju att jämka en man med en kvinna. Egentligen väldans underligt!? Varför kan inte jag vara intresserad av att shoppa, prata länge i telefon eller fixa frisyren? ...och varför kan inte hon vara intresserad av datanörderi, tekniska grunkor och fotboll?
Varför är vi egentligen så tossiga att vi gått in i dessa gubb- och käring-intressen? Manligt o kvinnligt? Tja... det är ju huvudet, hjärna, sinnet eller nånting ditåt som härbärgerar våra intressefiler. De sitter inte mellan benen.

Jag tror inte att det är nedärvda gener, eller att män o kvinnor är på nå´ vis skapade att intressera sig för det könet bestämmer. Jag är rätt övertygad om att orsaken snarade är att vi under generationer blivit itutade vad som är lämpligt att tycka, tänka, göra, se ut och vara om du är man eller kvinna, ung eller gammal, rik eller fattig och så vidare.
Räcker det inte att bara vara människa?

Då lämnar jag dig, kära läsare, med en liten eftertanke denna gång.

Ha det goast!
/Berra

1 kommentar:

  1. Vad härligt ni har det där. Fixa sängen snarast, ni måste ju kunna njuta av livets goda på alla plan.

    SvaraRadera