Translate

lördag 6 oktober 2018

Svensk mästare fick bita det sura päronet!

En småregning dag i paradiset. Ja, sådana dagar kommer ibland. Så var gårdagen. 
Halvklart till mulet, risk för lättare regnskurar 20-25 grader, skulle SMHI sagt, om de nu brydde sig att prognosera om södra Teneriffa. Ingen ko på isen, dock. Det finns massor av vädersajter på nätet nuförtiden. Problemet är istället att de inte kommer överens. Jag tror att riksdagspartierna tagit efter, ingen överensstämmelse där heller, såvitt den här vinterflyktingen kan förstå. 

Dagens prognos enligt yr.no är 24 grader, 7 m/s sydvind. Klart.se säger 28 grader svag sydostvind. Klart att man blir yr av dessa!  

Nåväl, vad gör man en mulen dag i denna härliga stad. Jo, handla/shoppa/gå i butiker.
"give up living, and go shopping instead" sjöng den fantastiske bluessångare BB King.  Fullt så illa är det ju inte. Men, shoppa är inte riktigt min favoritsyssla. Typiskt tossigt manligt(?!)...jag blir så trötter i mina taskiga fötter.


Jag sitter hellre med datorn/nallen och beställer hem, än att gå i affärer och rota. Dock, ibland är man nödd och tvungen. Så igår fick jag ta skeden i vacker tass/bita i det sura päronet/bita i gruset, och göra gullgumman sällskap till den lokala "kinaaffären". Ja, intet ont om kineser. De är naturligtvis också medmänniskor. 


"Kinaaffärer" har på nå´ underligt vis blivit ett begrepp här på ön. Det är billigt där och ett gigantiskt utbud. Vi råkar ju ha en sådan jättebutik i grannkvarteret. Bottenvåningen på Vendes köpcentrum, för den eventuellt nyfikne. Man kan verkligen irra runt mellan hyllorna där. För en redan innan förvirrad gammal man, är det rena snurren. Man, hittar varken in och framförallt inte ut, om man inte har shoppingkorgen full av prylar. 

Sicken tur att vi även utnyttjade denna dag till att träna lite boule. Annars hade nog måttet varit rågat.
Det var första gången vi luftade kloten, sen landningen i söndags natt. Det kändes så grymt gott, att kloten nästan fick vingar.


Los Hermanos; Underbar miljö att lira boule i
(foto: Lena Säberg, förstås)

Ett lättare träningspass på Los Hermanos nylagda banor. Att de lagt ut lite småsten och grus på de centralt placerade banorna, gjorde bara klotkastande roligare och mer utmanande. Men, ack vad klotrostig man kände sig. Så, en stor mängd av massa mer träning behövs, innan den här regerande svenske mästaren riktigt är på banan igen. Vänta bara...! "I´ll be back!"
Dock, så roligt, så härligt, så gott! Nu var man "hemma" igen!

Ha det goast!
/Berra


3 kommentarer:

  1. Kul att ni hittat boulebanan igen. Men ni har ju sånt stort försprång innan vi ringrostiga amatörer kommer ner. Huamej, hur ska detta gå 😬

    SvaraRadera
  2. Och du slipper Postnords- och momsavgifterna. Smart. Ju mer du handlar desto mera pengar tjänar du...

    SvaraRadera
  3. Härlig miljö för boulespel! 😀

    SvaraRadera