Translate

onsdag 24 oktober 2018

Sega gubbskrället på gymmet eller rumpans baktankar!

En gammal gubbe på gymmet! Hur roligt är det?

"Han kör såååå långsamt! " Sitter o vilar länge!"
Visst. Man blir inte yngre. Man får vara glad för att man blir äldre. Vi äldre tar helt enkelt längre tid på oss. Vi gamlingar har lärt oss att slänga stressen i papperskorgen och ta vara på tiden.

Bilderna kommer från Solido Gym, Los Cristianos, Teneriffa.

"Han, gubben, fattar inte att man måste köra intensivt, för att bygga muskler som är större än en myggas!"
Jo, gubben förstår nog mer än du tror. Han har troligtvis sysslat med styrketräning, sedan du var i blöjor.
Det är inte alla på gymmet, som tränar enbart för att bygga muskler. Våra gamla utslitna kroppar, har otroligt stor nytta av att träna. Vi minskar smärtan, lever längre och framförallt behagligare tack vare våra svettiga övningar. Att njuta av livet efter pensioneringen, är vårt mål. Sen om vi har större eller mindre bulor på överarmarna. Det kvittar nästan lika.


Tomt! Bara att välja o vraka, och köra på! Härligt!

Fan! Han kör ju som en kärring! Långsamt och med låga vikter!"
Kvinnor är kloka! De gymmar oftast på ett vettigare sätt än de biffiga hanarna. Tänker man på att minska risken för skador och slitage på leder och liknande, är det helt rätt att köra lugnt och fint. Det är rycken som kan vara skadliga. Speciellt med tunga vikter,

"Kan inte gubbskrället flytta på sig, snart?"
Lite respekt, om jag får be! Vi gamlingar är de som byggt upp det samhälle och den miljö som du lever och bor i. Det har tagit oss många år och varit ett tungt jobb. Men, tack vare oss, kan du njuta av att gå på gymmet, träna, bli stark och må bra.
...och förhoppningsvis blir du också gammal, en vacker dag.

Tungt, tufft och svettigt!...egentligen onödigt att påstå. Det känner ni alla till!

 "Inte, fan har en gammal gubbe nytta av att köra styrka! Han lär ju inte bli snygg, oavsett om han kör hundra timmar om da´n!"
Nej, jag lär aldrig bli snygg igen(!?). Tänk dig dock, att det kan finnas andra anledningar att träna, är det rent ytligt kroppsliga. Du, som jag, känner säkert den härliga känslan efter ett bra gympass. Den känslan att man är nöjd, avslappnad och avstressad. Ett bättre botemedel mot stressymptom än styrketräning, kan jag bara inte tänka mig.

"Vad är det där för en gubbsjuk en, som glor på mig?"
Visst kan även den här gubbstrutten tycka om att se vackra människor. Än är man inte så gammal, att ögonen trillat ur. Men, man är tillräckligt gammal för att exempelvis kunna se en vackert formad rumpa, utan baktankar....nöjd o glad att ha en  god gammal gumma, att kramas med ibland. Jag skulle varken orka eller vilja ha det på annat vis.

Men Berra då! Stå inte där o ta selfies! Du är på gymmet för att köra hårt, svettas o må bra!

I Sverige, som i Spanien, kan man ana dessa tankegångar. De uttalas sällan eller aldrig, så att man hör dem (kan bero på att man har dålig hörsel, på äldre dagar). Dock har erfarenheten har lärt en att höra det som aldrig sägs.

Så, nästa gång du är på gymmet. Tänk på att det fula gubbskrället som sitter i maskinen vid sidan om, också är där för att kunna må bra, trots att han förmodligen inte lyssnar på den senaste hitlåten i sina lurar. Snarare är det en vacker blues, som lindar in den gamla kloka hjärnan.

Träna hårt. Träna rätt, Må som goast!

/Berra önskar er alla:
Ha det goast!

2 kommentarer:

  1. Så bra skrivet Berra! Man känner igen sig. Vi ska också försöka leta upp detta gym. Är det dyrt? Ligger det långt från busstationen?
    Ha det bäst och hälsa Lena.

    SvaraRadera
  2. Tack! Trevligt att se att du följer min blogg!
    Gymmet ligger ganska nära busstationen. Några kvarter att gå, riktning Las Americas. Man är lagom uppvärmd, när man kommer fram.
    Priserna är acceptabla. Jag köpte ett klippkort 10 ggr, för 40 Euro.
    Vi ses!
    Ha det goast!
    /Berra

    SvaraRadera